RKC Waalwijk in slotfase ruim langs SC Cambuur

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond in eigen huis met 5-1 gewonnen van SC Cambuur. In een belangrijk duel met drie rode kaarten voor de uitploeg, wist RKC Waalwijk de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken.

Enerverende eerste helft

De eerste helft tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur was pas amper op gang toen Mees Hoedemakers een forse overtreding beging op RKC-aanvaller Julen Lobete. Scheidsrechter Sander van der Eijk kon niets anders dan een rode kaart tonen, waardoor de bezoekers al binnen tien minuten met slechts tien man op het veld stonden. Verrassend genoeg was het toch SC Cambuur dat de openingstreffer wist te maken. Met een afstandsschot van Jamie Jacobs werd de stand 0-1 en was het aan de Geelblauwen om in eigen huis het heft in eigen handen te nemen. Na een poging van dichtbij, en de assistentie van de VAR, bleek diezelfde Jacobs hands te hebben gemaakt in de zestienmeter. Michiel Kramer schoot de penalty hard door het midden: 1-1! Ondertussen was Cambuur-coach Henk de Jong wegens aanmerkingen op de leiding weggestuurd. De uitploeg eindigde de eerste helft zelfs met negen veldspelers. Alex Bangura beging een zware overtreding op Julian Lelieveld. Met een dominant RKC zochten beide clubs de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

Ban werd gebroken

Het recept voor de tweede helft was duidelijk: aanvallen! RKC Waalwijk startte de tweede helft daarom met een dubbele wissel. Dario van den Buijs en Lobete maakten plaats voor Florian Jozefzoon en Roy Kuijpers. Hiermee hoopte Joseph Oosting de verdediging van SC Cambuur te kunnen breken. RKC zette ontzettend veel druk op het doel van de gasten uit Leeuwarden, maar met negen spelers in het eigen zestienmetergebied wist Cambuur lang stand te houden. Coach Oosting wisselde nog tweemaal, dit keer kwamen Zakaria Bakkali en debutant Mika Biereth binnen de lijnen. Met vele voorzetten probeerde RKC haar koppers te vinden, maar het was SC Cambuur zelf die de bal in eigen doel schoot. Marco Tol kreeg de bal tegen zich aan en zag de bal over de doellijn rollen: 2-1! Het bleek het sein voor meer. Invaller Bakkali leverde mooi werk op de linkerflank en met mooie acties wist hij zichzelf vrij te spelen. Een geplaatste bal eindigde in de verre hoek: 3-1. Het werd zelfs nog mooier. Een afstandstandschot van Iliass Bel Hassani en een spitsengoal van Kramer betekenden de 4-1 en 5-1! RKC Waalwijk boekt daarmee een geweldige tweede thuisoverwinning dit seizoen.