RKC Waalwijk sluit Open Dag af met gelijkspel tegen SC Cambuur

RKC Waalwijk heeft vanavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gespeeld. In het eigen Mandemakers Stadion stond op de Open Dag de wedstrijd tegen SC Cambuur op de rol; 1-1. Bij RKC Waalwijk maakte bovendien nieuwkomer Julen Lobete zijn officieuze debuut.

Gelijkspel de rust in

RKC begon goed aan het oefenduel tegen SC Cambuur. De eerste poging kwam op naam van Bel Hassani, die zijn schot zag verdwijnen in de handen van Virginia. Niet veel later leken de Waalwijkers dicht bij de openingstreffer te zijn. Na een uitstekende voorzet van Lelieveld kopte Vroegh de bal op de lat. De Geelblauwen hadden de betere van het spel en dat resulteerden onder andere in goede kansen voor Michiel Kramer.

Halverwege de eerste helft had Cambuur een sterke fase. Het zorgde echter voor geen gevaar voor het doel van Vaessen. Vlak voor rust kwam RKC op voorsprong via Daneels. Na opnieuw een prima voorzet van Lelieveld stapte Kramer slim over de bal heen, waardoor de bal voor de voeten van Daneels kwam. De aanvaller schot feilloos binnen. Lang kon RKC niet genieten van de voorsprong want via Smit kwam Cambuur langszij.

Stand onveranderd

SC Cambuur kwam goed uit de kleedkamers. Van den Buijs voorkwam dat Uldrikis de 1-2 binnen kon schieten. Daarna golfde het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Na een goede aanval zag Yassin Oukili zijn schot worden gepakt door de keeper en niet veel later belandde de vrije trap van Jozefzoon op de lat. Aan de andere kant redde Vaessen uitstekend op het schot van Balk. In het resterende gedeelte van de tweede helft waren er geen grote kansen meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Lutonda, Oukili, Vroegh, Bel Hassani, Kramer, Daneels

Wissels: Spenkelink, Pereira, Anita, Lobete, Biereth, Jozefzoon, Nieuwpoort, Kuijpers, Bakari, Augustijns, Iovu, Wouters, Felida