RKC Waalwijk behaalt tiende plek na overwinning op AZ

ALKMAAR – RKC Waalwijk heeft op zondagmiddag de tiende plek op de Eredivisieranglijst in de wacht gesleept. Met doelpunten van Finn Stokkers, Juriën Gaari en Roy Kuijpers wist de ploeg van Joseph Oosting met 1-3 te winnen in Alkmaar.

In evenwicht

De wedstrijd begon slordig aan de kant van RKC Waalwijk. Het was dan ook AZ dat de eerste kansen wist te creëren, maar het net werd nog niet gevonden door de Alkmaarders. RKC kwam in de achttiende minuut voor het eerst in kansrijke positie en wist gelijk te profiteren. Na een goede actie van Lennerd Daneels kon Saïd Bakari voorgeven, waarop Finn Stokkers van dichtbij de 0-1 binnentikte. Aan beide kanten was het spel nog niet hoogstaand in de eerste helft, waarin RKC sporadisch een mogelijkheid kreeg. AZ kreeg wel wat meer kansen, maar Etienne Vaessen wist zijn doel een aantal keer knap schoon te houden. Echter kwam hier vlak voor rust toch nog verandering in, toen Dani de Wit van dichtbij raak wist te koppen uit een corner. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers in.

Effectief RKC

In de tweede helft ging het tempo nog wat omlaag, waardoor het publiek maar weinig kansen voorgeschoteld kreeg. Uiteindelijk wist Juriën Gaari in de 63e minuut de bal te onderscheppen bij de middenlijn en gelijk een snelle uitbraak op te zetten. Hij gaf mee aan Finn Stokkers, die legde vervolgens weer goed terug op Gaari en die rondde knap af door de bal diagonaal binnen te schieten: 1-2! AZ leek echter in de 67e minuut alweer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 79e minuut kwam RKC er weer dreigend uit met een opkomende Bakari op de rechterflank. Hij gaf wederom goed voor, waarna invaller Roy Kuijpers afrondde voor de 1-3! Zo wint RKC net als in de eerste speelronde van dit seizoen van AZ en besluit het het eredivisieseizoen 21/22 als tiende!