RKC Waalwijk ziet overwinning door vingers glippen in Leeuwarden

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond in een uitduel tegen SC Cambuur 1-1 gelijkgespeeld. Waar het er lang op leek dat de drie punten mee naar Waalwijk zouden gaan, wist SC Cambuur in de extra tijd de gelijkmaker te maken.

Gelijk opgaande eerste helft

De wedstrijd begon direct goed voor de neutrale toeschouwer. Waar Jamie Jacobs aan de kant van Cambuur gevaarlijk was, was Richard van der Venne dat voor RKC Waalwijk. Na een eerste paar onstuimige minuten werden de aanvallen wat spaarzamer. Door fouten aan beide kanten speelde het spel zich vooral af op het middenveld, met zo nu en dan een kans voor beide ploegen. De grootste kans was voor Issa Kallon, die kon na een voorzet van Jacbos vrij inkoppen, maar schampte de bal.

Aantrekkelijke tweede helft

SC Cambuur begon direct fel aan de tweede helft. Het kwam zelfs tot een doelpunt, Roberts Uldrikis vond het net, maar deed dat in buitenspelpositie. Naarmate de tweede helft vorderde kwam RKC steeds beter in haar spel en stichtte het meer en meer gevaar voor de goal van Sonny Stevens. In minuut 72 vond het dan eindelijk een doorbraak, Yassin Oukili kapte goed weg bij zijn tegenstander en schoot op het doel van Stevens. Via Doke Schmidt viel de bal vervolgens in eigen goal. Vlak voor het eindsignaal leek Hans Mulder de beslissing binnen te koppen, maar na minutenlang overleg besloot de VAR het doelpunt af te keuren wegens buitenspel. Helaas viel de goal aan de andere kant. Uit een hoekschop kopte Milan Smit de 1-1 binnen. Daarmee kreeg RKC te weinig voor het goede spel, maar is het opnieuw een stap dichterbij handhaving.

RKC Waalwijk dankt de 400 meegereisde supporters in het uitvak voor hun komst en support! Graag zien we iedereen bij onze volgende thuiswedstrijd in het Mandemakers Stadion: op woensdag 11 mei ontvangen we om 20.00 uur Heracles Almelo.