RKC Waalwijk speelt tegen SC Cambuur voor een uitverkocht uitvak

De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur werd verloren met 0-1.
Foto: Alexander de Peffer

Vanavond speelt RKC Waalwijk om 20.00 uur tegen SC Cambuur. Het uitvak in het stadion van SC Cambuur is volledig uitverkocht.

RKC Waalwijk

Vorige week werd er in eigen huis in de speciale Villa Pardoes-shirts een belangrijke overwinning geboekt op FC Groningen. Door doelpunten van Finn Stokkers (2x) en Richard van der Venne stond er na 90 minuten een 3-1 eindstand op de borden en is er weer een gaatje geslagen met de concurrentie. Na de mooie overwinning op FC Groningen wacht RKC deze week opnieuw een duel tegen een ploeg uit het noorden. Ditmaal gaat het op bezoek in Leeuwarden, waar SC Cambuur de tegenstander is. De ploeg van Joseph Oosting zal in de hoofdstad van Friesland worden gesteund door een vol uitvak.

SC Cambuur

Bij SC Cambuur hebben ze een hectische wedstrijd achter de rug. In de Friese Derby tegen sc Heerenveen leken de Leeuwarders in extremis de volle buit te pakken in het hol van de leeuw, maar uiteindelijk eindigde het spektakelstuk in 3-3. Met nog drie wedstrijden te gaan en 34 punten in de tas, moet het heel gek lopen wil SC Cambuur volgend jaar niet opnieuw uitkomen in de eredivisie. En dat is een prestatie van formaat. Als promovendus heeft SC Cambuur dit seizoen geen moment in de degradatiezorgen gezeten en was het zelfs een poos in het linkerrijtje te vinden.

Balans

In de eredivisie speelden de ploegen al elf keer eerder tegen elkaar. Vier keer wist RKC de sportclub uit Leeuwarden te verslaan, nog eens vier keer eindigde het duel in een remise en de overige drie keer wist SC Cambuur aan het langste eind te trekken. Eerder dit seizoen werd het in het Mandemakers Stadion 0-1, toen was Issa Kallon de matchwinner voor de Friezen.

Arbitrage

De scheidsrechter morgenavond is Joey Kooij. Hij wordt geassisteerd door de heren Dobre en Westhof. De vierde official is de heer Vereijken. In Zeist zitten de heren Manschot en Overtoom als VAR en AVAR.

Live

SC Cambuur – RKC Waalwijk is live te zien op ESPN 2! Daarnaast is via ons Twitter-verslag de wedstrijd ook live te beleven. En zoals altijd doet Langstraat FM (106.8) ook live verslag.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen