RKC Waalwijk verliest van concurrent PEC Zwolle

WAALWIJK – In een onderling duel met concurrent PEC Zwolle is het RKC Waalwijk niet gelukt de overwinning binnen te slepen. De Geelblauwen kregen twee doelpunten tegen en kwamen zelf niet tot scoren.

Achterstand

Aan het begin leek het meteen een aantrekkelijke wedstrijd te worden. RKC Waalwijk wist in de eerste tien minuten al een paar keer gevaarlijk gevaarlijk voor het doel van PEC Zwolle te komen. Ayman Azhil en Finn Stokkers kregen grote kansen, maar een Waalwijkse treffer zat er niet in. De Zwollenaren wisten de score daarna wel te openen. Het was Thomas van den Belt die net buiten het zestienmetergebied raakschoot. Kort daarna moest smaakmaker Jens Odgaard het veld ook nog noodgedwongen verlaten door een blessure. Aan het einde van de eerste helft was RKC nog twee keer erg gevaarlijk, maar ook toen mocht het beide keren niet baten. Bij één van deze kansen leek de bal op de stip te gaan, nadat Michiel Kramer naar de grond werd gewerkt door doelman Kostas Lamprou. De scheidsrechter oordeelde echter anders, waardoor de ruststand 0-1 in het voordeel van PEC Zwolle was.

Teleurstellend resultaat

In de tweede helft ging het al snel voor een tweede keer mis. Waar RKC in de eerste helft geen strafschop kreeg, kregen de Zwollenaren deze wel. Bram van Polen schoot deze feilloos binnen en verdubbelde op die manier de score: 0-2. In de 65e minuut kreeg RKC een grote mogelijkheid in de vorm van een 1-op-1 kans van Kramer. De spits wist de bal van dichtbij niet langs de PEC-doelman te werken. Na die kans nam RKC het heft in handen en speelde de wedstrijd zich vooral af in de richting van het Zwolse doel. Ondanks een paar goed uitgespeelde kansen wilde de bal er niet in. Uiteindelijk bleef de aansluitingstreffer dan ook uit. RKC verspeelde daarmee kostbare punten in eigen huis tegen concurrent PEC Zwolle.