DES Heren1 wint derby van Drunen

KAATSHEUVEL – DES Heren 1 vocht zich zondagmiddag naar de winst in de wedstrijd tegen Drunen Heren1.  Deze derby van De Langstraat werd gespeeld op de Eikendijk.

Een belangrijke pot voor beide teams, gezien het gelijk aantal punten, onderin de 2e klasse. Vanaf minuut 1 werd er door beide teams gevochten, een zinderende wedstrijd tot gevolg. In Q2 wist DES met een keiharde backhand de 1-0 te maken. In Q3 kwam daar een 2e goal bij, wederom een lekkere backhand goal. Bij de stand van 2-0 wist  DES keeper Job van de Louw een strafbal te pakken, op grandioze wijze. Dit zorgde dat de bezoekers nog fanatieker werden om terug te komen. Drunen wist daarna wel de aansluitingstreffer (2-1) te maken, maar daar bleef het echter bij na een spannend laatste kwart.  Een flink aantal strafcorners werd eruit gehouden door de snelle uitlopers. Met deze uitslag is DES 3 punten uitgelopen op Drunen en houd 3 teams onder zich op de rangljist. Klasse mannen, op naar de volgende wedstrijd bij HDS in Den Haag op 24 april.