RKC wil trio thuiswedstrijden goed afsluiten tegen SC Cambuur

Foto: Alexander de Peffer - Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Na de overwinning op Sparta Rotterdam en de bekerzege op Willem II speelt RKC morgen, zondag 31 oktober (16.45 uur), de derde thuiswedstrijd in acht dagen tijd. De Geelblauwen willen maar wat graag deze week positief afsluiten met een goed resultaat tegen SC Cambuur.

RKC Waalwijk

De ploeg van trainer Joseph Oosting boekte zoals gezegd de afgelopen twee wedstrijden goede resultaten. Met een 1-0 overwinning op Sparta en een 3-0 zege op Willem II afgelopen donderdag is SC Cambuur zondag de tegenstander. Opnieuw een belangrijke wedstrijd in het eigen Mandemakers Stadion. RKC begeeft zich momenteel op de veertiende plek in de Eredivisie, met tien punten uit evenveel duels. Cambuur staat twee plekken hoger met twaalf punten. Het geeft direct het belang van deze thuiswedstrijd weer, RKC wil aansluiting houden met de middenmoot van de ranglijst.

SC Cambuur

SC Cambuur kent door die twaalfde plek een prima start als promovendus. Ook de Leeuwarders bekerden afgelopen week door, nadat Ajax Amateurs werd verslagen. In de competitie moet de ploeg van Henk de Jong alweer even wachten op een overwinning. Geen schande, aangezien er werd verloren van AZ, Fortuna Sittard en Feyenoord. De Friezen zullen dus gebrand zijn om in Waalwijk de negatieve spiraal in de competitie te doorbreken.

Balans

RKC Waalwijk tegen SC Cambuur speelden tot nu toe slechts tien keer eerder tegen elkaar op Eredivisieniveau. RKC wist hier vier wedstrijden van te winnen, tegenover twee Friese zeges. Viermaal eindigde het in een puntendeling. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was op 28 oktober 2020 in de TOTO KNVB Beker. Na een spannende wedstrijd waarin RKC terugkwamen van een 2-0 achterstand nam Cambuur na 120 minuten voetbal uiteindelijk de penaltyserie beter.

Arbitrage

De wedstrijd van zondag tegen SC Cambuur staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Assistent-scheidsrechters zijn de heren Van Dongen en Frijn, vierde official is de heer Nagtegaal. De VAR en AVAR vanuit Zeist zullen de heren Van den Kerkhof en Jansen zijn.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen