Blauw-Wit ‘81 klaar voor het nieuwe seizoen

Foto: Blauw-Wit '81

DE MOER – Deze week op de grens van juni en juli zijn de laatste trainingen bij Blauw-Wit ’81. Eind maart dachten we dat het seizoen volledig voorbij zou zijn. Maar gelukkig mocht eerst de jeugd en daarna ook de senioren weer gaan trainen. De senioren nog wel op 1.5 meter afstand, maar er kon toch getraind worden. Normaal sluiten we als club eind mei het seizoen af. Maar vanwege de coronacrisis hebben we dit jaar verlengd tot en 2 juli.

Gelukkig kan er vanaf 1 juli weer ‘normaal’ gevoetbald worden door iedereen. En kan ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen gedaan worden zoals voorgaande jaren. Al hebben we nog wel de nodige vragen hoe het met de regels zit in de kleedkamer en de kantine. Maar het is nog geen eind augustus, dus tegen die tijd zullen die regels wel duidelijk zijn.

Samenwerking Fysiomore voor blessurepreventie

Blauw-Wit ‘81 is de samenwerking aangegaan met Fysiomore voor de komende jaren. Naast een fysio die twee avonden aanwezig is, gaat Fysiomore alle jeugdspelers en selectiespelers medisch testen. Dit om te bepalen of een speler blessuregevoelig is en op welke manieren hij/zij daar rekening mee kan houden. Dit kunnen oefeningen zijn die hij/zij meekrijgt of een preventieprogramma bij Fysiomore. Op het gebied van warming up gaat Fysiomore advies geven om dit clubbreed op dezelfde manier te gaan doen.

Als Blauw-Wit ‘81 zijn we de eerste club in de regio die actief aan de gang gaat met blessurepreventie. Vooral bij de jeugdspelers is daarmee veel winst te behalen, want de meeste sportblessures komen voor bij jeugdspelers tussen de 10 en 20 jaar.

Nieuwe staf selectie

Eind mei hebben we afscheid genomen van Joey Verhoeven als hoofdtrainer van het 1e elftal. Joey is 3 jaar bij Blauw-Wit ‘81 geweest en heeft het prima gedaan en gaat nu verder bij RFC. We zullen hem bijna zeker komend seizoen weer tegen komen in de competitie. Ook keeperstrainer Maike van den Kieboom is na 3 jaar gestopt en gaat aan de slag bij Unitas ’30.

Voor het 1e elftal is Sofus de Rooij de komende jaren de hoofdtrainer. In de maand juni heeft hij al met de selectie getraind om alvast aan elkaar te wennen. Zijn assistent trainer wordt Paul Verstijnen die na een paar jaar weer terug is bij de club. Als keeperstrainer hebben we Diego Theunnisse aangetrokken. De selectie zelf blijft ongeveer hetzelfde. Alleen keeper Ruud van den Oord keert terug naar Blauw-Wit ’81. Verder sluiten een aantal 2e elftal spelers aan bij de selectie en krijgt ook de jeugd een kans.

Overige senioren

Blauw-Wit ‘81 blijft naast het 1e elftal met vier heren seniorenteams uitkomen het komende seizoen. Hiervan spelen er drie op zondag en één op zaterdag. Ook blijven er 2 damesteams, één voor de zondag en één voor de zaterdag. Bij de dames vooral veel nieuwe gezichten bij zaterdag en enkele bij de zondag.

De jeugd

Het komende seizoen heeft Blauw-Wit ‘81 twee JO19 teams. Voor de JO19-1 hebben we een trainersduo aangetrokken. Op een enkele plaats na, zijn de leiders en trainers voor alle jeugdteams ingevuld. Het technisch beleid van Blauw-Wit’81 begint ook bij de jeugd zijn vruchten af te werpen. Het beleid samen met het enthousiasme van de jeugdspelers, zorgt elk jaar weer voor nieuwe leden bij verschillende teams. Elk jaar van onderaf een nieuw team, waardoor we in alle leeftijdscategorieën van de jongste jeugd minimaal één team hebben. Dit is heel belangrijk voor de toekomst van onze club om ook als kleine club vanaf JO13, volledige elftallen te kunnen faciliteren en aanwas voor de senioren te behouden. Vanaf volgend seizoen gaat er ook een lang gekoesterde wens van een aantal speelsters in vervulling, er komt een meisjesteam bij, MO13. De eerste trainingen zijn al geweest en meisjes vinden het echt leuk! Komende week is de laatste trainingsweek van een bijzonder seizoen.

Na de zomervakantie starten de trainingen van de jeugd weer op maandag 24 augustus 2020. Vind je het leuk om dan eens te komen kijken of meedoen, kijk dan op onze website (www.blauwwit81.nl) wanneer de trainingen voor leeftijdsgroep dan zijn. Tot dan!

Het bestuur en de technische commissie van Blauw-Wit’81 wenst u een hele fijne zomervakantie toe en zien u graag weer langs de velden in het volgende seizoen!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden