KGV hervat trainingen

KAATSHEUVEL – Het zijn moeilijke tijden voor turn- en gymnastiekvereniging KGV uit Kaatsheuvel. Halverwege maart werden vanwege de Corona uitbraak alle trainingen verboden en werden in eerste instantie alle geplande activiteiten en wedstrijden uitgesteld. Veel meisjes van de turnselectie hadden al meer dan een half jaar hard getraind om die éne wedstrijd te kunnen spelen.

Bij veel andere sporten is er bijna elke week een wedstrijd. Bij turnen worden er maar een paar wedstrijden per jaar gehouden. Turnsters kunnen slechts maximaal vijf wedstrijden per seizoen spelen. KGV organiseert naast de KNGU-wedstrijden veel nevenactiviteiten, maar die vallen niet onder de officiële wedstrijden. Het was daarom extra zuur dat alle wedstrijden door de turnbond na een paar weken van de Corona-uitbraak dan ook definitief werden afgelast. Daarnaast viel er voor veel jongens en meisjes die recreatief trainen ook de wekelijkse training en uitlaatklep uit.

Voor de leden van KGV is het trainen dé mogelijkheid om actief bezig te zijn met hun geliefde sport. Tijdens de crisis zijn dan ook door de trainers en trainsters oefeningen opgezet om thuis uit te kunnen voeren, opdat de souplesse zoveel mogelijk behouden blijft. Ook de damesgym voor ouderen werd via online videolessen gegeven. Veel foto’s en filmpjes van die oefeningen werden dan weer gedeeld via social media. Gelukkig werd door de overheid de mogelijkheid weer gegeven om buiten les te geven. Hoewel turnen een typische binnensport is, is dat op dit moment nog niet op een verantwoorde manier mogelijk. KGV was daarom meteen met de gemeente in overleg getreden om de mogelijkheden van buiten trainen mogelijk te maken. De vereniging mag van de gemeente het speelveld aan de Prinses Marijkestraat gebruiken, mits er aan de voorwaarden voldaan wordt die door het RIVM zijn opgesteld. Ook werd afgesproken dat omwonenden van het veld werden geïnformeerd en dat de kinderen uit de buurt ook eventueel mee mochten doen.

Inmiddels zijn de eerste lessen tot plezier van velen weer gegeven. Wethouder Frank van Wel kwam afgelopen woensdag nog even langs om, op gepaste afstand, wat waterbidonnen uit te reiken. Afgelopen zaterdag viel door de flinke regen- en onweersbuien de trainingen letterlijk in het water. Maar komende weken zullen ze, als het weer het toelaat, zowat elke avond op deze locatie gehouden worden. KGV hoopt echter wel weer snel gebruik te kunnen maken van de vertrouwde Werft.