Weer podiumplaatsen voor KGV-turnsters

Diede Broeks
Foto: KGV

WAALWIJK – Afgelopen zondag kwamen acht KGV-turnsters in actie op de tweede voorwedstrijd damesturnen in Waalwijk op niveau D3. In de eerste wedstrijd van de dag werden meteen een aantal successen geboekt: Diede Broeks liet op niveau Pupil 2 D3 wederom zien over turntalent te beschikken door weer op het podium te eindigen. Dankzij een ijzersterke oefening op brug en een eerste plaats op balk behaalde Diede een mooie tweede plaats. Gillara Janssen was ook flink op dreef met een eerste plaats op vloer en derde plaats op het onderdeel sprong. Gillara eindigde jammer genoeg nét buiten de prijzen op de vierde plaats.

Op niveau Jeugd 1 D3 kwamen Emma van den Corput, Danique Bogaers en Einara Voogd in actie. Einara had pech op sprong en balk, maar haar doel was vooral het behalen van een toestelfinale. En die zit er wel in met een mooie eerste plaats op vloer. Einara eindigde in het klassement op een 18e plaats. Emma van den Corput had een mooie constante wedstrijd geturnd en eindigde op de achtste plaats. Danique deed het erg goed op vloer en eindigde naast Einara op de eerste plaats op dit onderdeel. Haar 5e plaats in de eindklassering was twee plaatsen hoger dan in de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd van de dag was voor KGV een hoogtepunt. Op de allereerste wedstrijd van Nienke Vorstenbosch werd ze meteen 1e in het eindklassement op niveau Instap D3. Dit deed ze met name door een klasse-uitvoering van haar oefening op balk waar ze eerste op werd. Lise van der Weiden werd net als in haar eerste wedstrijd 7e. Dit keer behaalde ze echter een mooie derde plaats op balk. In de derde wedstrijd kwamen de laatste drie KGV-turnsters in actie op niveau Pupil 1 D3: Kim van Gorp, Fem van den Bosch en Roselien Bok. Fem liet een hele mooie sprong- en brugoefening zien en werd uiteindelijk 6e. Roselien knalde er een prachtige sprong uit en werd eerste op dit onderdeel en in het eindklassement 10e. Kim had een véél betere wedstrijd dan in januari. Toen werd ze 19e, maar nu eindigde ze nét buiten het podium op de 4e plaats. Dit resultaat behaalde ze vooral door een geweldige balkoefening waarop ze als eerste eindigde. Binnenkort zal de KNGU bekend maken wie er doorstromen naar de regiofinale en wie naar de toestelfinales.

Nienke Vorstenbosch (Foto KGV)