Mooi FIFA-19 toernooi voor jeugd uit gemeente Loon op Zand

Op vrijdagavond 15 februari werd in de kantine van R.k.v.v. Berkdijk een FIFA-19 toernooi gehouden voor de jongeren van 9 tot en met 18 jaar uit de gemeente Loon op Zand. Het toernooi werd georganiseerd door R-Newt, R.k.v.v. Berkdijk en inwoonster Angelina Klaassen (buurtcomité het Plein).

Vanaf 19.30 uur stroomden de eerste deelnemers binnen in de kantine. Rick van R-Newt Jongerenwerk was reeds aanwezig, alsook mevrouw Klaassen en de voorzitter van R.k.v.v. Berkdijk Alex Maas. De coach van WePlay Esports die het hele toernooi stuurde, had alles klaargezet, playstations, 10 schermen en 1 groot scherm en degene die wilden konden alvast proberen hoe alles werkte.

Er waren 30 aanmeldingen, maar helaas waren er uiteindelijk 24 deelnemers. Dit mocht echter de pret niet drukken. Om 20.00 werden de poules ingedeeld en uitleg gegeven over het toernooi, waarna het toernooi ook begon. Er waren 6 poules van 4 spelers. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld volgde de Knock-outfase waar ze van de achtste finale, naar kwart finale, naar halve finale en uiteindelijk de finale gingen.

De jongens waren zeer fanatiek en zaten zelfs met theedoeken om hun handen af te drogen. Soms hoorde je gejuich, dan weer een diepe zucht. Als toeschouwer was het net of je een echte voetbalwedstrijd op tv zat te kijken, alleen dan 10 verschillende. Het was mooi om te zien hoe iedereen serieus iedereen bezig was. De jongens moedigden elkaar ook aan als ze zelf niet hoefde te spelen.

Het toernooi eindigde om 22.30 met een spannende finale van Bram Hultermans en Davey van Ark. Uiteindelijk was de eindstand:

  • 3de Lars Netten
  • 2de Bram Hultermans
  • 1e Davey van Ark

Het was mooi om te zien dat er zo’n saamhorigheid was tussen de jongens die toch van verschillende leeftijden waren. Dit was ook wel het hoofddoel wat de organisatie wilde bereiken hiermee. Het is zeker voor een herhaling vatbaar. Dit toernooi is mogelijk gemaakt met medewerking van R-Newt, SamenwerkenaandeWijk en R.k.v.v. Berkdijk. Dit initiatief was genomen door mevrouw Klaassen, voorzitter van Buurtcomité het Plein en eigenaar van JerKat Events. Zij zet zich in om de jeugd actiever en socialer te krijgen.

R-Newt helpt talenten ontwikkelen, is actief en aanwezig in de wereld van jongeren en kinderen, pakt problemen preventief aan. Zo helpen ze mee aan meer veiligheid op straat. Kijk voor meer informatie op www.r-newt.nl

R.k.v.v. Berkdijk is een sociaal gerichte club die iedereen een kans wilt geven om te voetballen, gelegen op de rand van Kaatsheuvel en de Moer. Deze vereniging heeft een lage contributie en een kledingfonds. Proeftraining is altijd mogelijk, kijk voor de trainingstijden van de teams op www.vvberkdijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden