Derde plaats voor Levi van der Kaa (8 jaar) bij NK veldrijden voor de jeugd (cat.1)

Foto: Walter van der Ven

Zaterdag 26 januari 2019 nam Levi van der Kaa (8 jaar) uit Kaatsheuvel voor de eerste keer deel aan het NK veldrijden voor de jeugd in categorie 1. Zijn eerste NK sloot hij af met een prachtige derde plaats als lid van team Brabant 2000 te Nieuwkuijk.

Het NK vond dit jaar plaats in Helmond, het werd georganiseerd door wielerclub R&TC Buitenlust en zij hadden een mooi en afwisselend parcours uitgezet.
Eerdere wedstrijden heeft Levi allemaal op het podium gestaan, maar zijn moeder had hem dit keer voorbereid dat er waarschijnlijk geen podiumplaats voor hem in zou zitten. Voor Levi was dit namelijk pas zijn vijfde wedstrijd.

Levi was voorafgaand aan de wedstrijd vooral trots dat hij mocht deelnemen. Zijn moeder haalde het startnummer, Levi verkende het parcours en familie en vrienden verzamelden zich bij de start. Levi mocht zich als achtste opstellen bij de start, hij was niet zenuwachtig en had veel zin in de wedstrijd. Levi heeft nog niet veel wedstrijdervaring, maar weet al dat de start heel erg belangrijk is.

Hij had een goede start en reed zichzelf meteen naar de vierde plaats. Tijdens de eerste ronde haalde Levi de nummer drie van de wedstrijd in en vervolgens fietste hij twee ronden op de derde plaats, tien seconde achter de nummers een en twee. Als de bel voor de laatste ronde gaat, is de situatie onveranderd. Maar in de laatste ronde reed Levi het gat tussen hem en de nummer twee dicht. In de finishstraat vond een spannende eindsprint plaats, Levi finishte als derde op een seconde achter de nummer twee.

Levi heeft een super goed eerste seizoen in het veld gehad. We zijn zeer benieuwd hoe hij zich komende jaren gaat ontwikkelen in het veld en op de weg.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden