Jubilarissen bij MHC DES

Foto: MHC DES

Hans den Teuling (62), Raymond den Teuling (61) en Jan Heijs (61) vieren 10 juni tijdens hun thuiswedstrijd tegen Were Di hun 50-jarig jubileum als speler bij DES.

De heren begonnen hun hockeyloopbaan op het grasveld achter de Efteling toen ze 11 jaar oud waren. Het was toen gewoon dat in een gezin met 9 kinderen, er 8 op hockey zaten, zegt Raymond. Hij heeft de afgelopen jaren vanwege blessures wel eens moeten afzeggen, maar traint nu weer elke woensdagavond mee en gaat wekelijks ook nog een stuk hardlopen om de conditie op peil te houden. Raymond heeft in zijn historie bij DES meegeholpen aan diverse verbouwingen van het clubhuis en fluit nu nog wel eens een wedstrijd bij de jeugd.

Hans speelt bij DES vanaf de C-jeugd. In die tijd waren het vooral jongens die hockey speelden en hij maakt zich zorgen omdat het tegenwoordig moeilijker is om jongens op het veld te krijgen. ‘Het is een prachtige teamsport en blijft tot op latere leeftijd leuk om te doen”. Hans heeft veel wedstrijden gefloten in het verleden en was natuurlijk actief in de Bullyploeg. Voor de wedstrijden steekt Hans als voorbereiding nog even een sigaretje op en neemt dan zijn positie als rechtsachter in, zoals altijd.

Ook Jan Heijs is een echte DES-man. Jan zat jarenlang in het bestuur, in de BPC en organiseerde een seniorentoernooi. Ook was hij trainer van de D-jeugd. De warming-up van Jan is kort en eenvoudig; even scheenbeschermers om doen, een paar ballen overslaan en dan direct het veld in, als midvoor. De jubilarissen willen volgend jaar ook wel eens op het nieuwe semi-waterveld spelen bij DES, de bal stuitert dan wat meer en je hebt meer techniek nodig, net als vroeger op het gras. Het veteranen team (HLA) bij DES bestaat nu uit 14 spelers en in hun competitie staan ze op de laatste plaats. “Dat is niet belangrijk, het gaat om het spelletje en om de vriendschap met elkaar, al vijftig jaar lang”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen