Appartement Hoofdstraat een jaar dicht na vondst wietplantage

Foto: FPMB Martijn van Bijnen

Burgemeester Hanne van Aart heeft donderdag 7 juni 2018 een appartement aan de Hoofdstraat in Kaatsheuvel gesloten voor de duur van 12 maanden.

Op 3 mei ontstond in dit pand een waterlekkage, waardoor de daaronder gelegen vestiging van kledingwinkel Zeeman forse schade opliep. Bij betreding van het appartement trof de politie 355 hennepplanten aan. Ook vond er diefstal van stroom plaats.

Een woonhuis wordt normaal gesproken voor drie maanden gesloten, na een vondst van een wietplantage. In dit geval is de sluiting 12 maanden, omdat het pand duidelijk niet als woning werd gebruikt. Er stond bijvoorbeeld geen bed in het pand. Ook waren er nauwelijks persoonlijke spullen aanwezig, zoals een tandenborstel, dekens en eten. De woonkamer leek bovendien meer op een kantine en de badkamer lag vol hennepgerelateerde spullen en hennepafval.

Wet Damocles

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. Zij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. Sinds 10 april 2018 is het Damoclesbeleid in Loon op Zand verscherpt.

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 0416-289111. Meldingen kunnen ook worden gedaan bij de politie via 0900-8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen