Tweede plaats voor KGV-turnster Guusje-Sofie Sliedrecht in Zundert

Foto: KGV

Afgelopen weekend werd op diverse niveaus de tweede voorwedstrijd turnen meerkamp gehouden. Bij een goed resultaat kunnen de turnsters zich plaatsen voor de regiofinale of individuele toestelfinale later dit voorjaar.

Vanuit KGV uit Kaatsheuvel deden er dit weekend dertien turnsters mee. Op zaterdag waren er dat vijf die elk op een ander niveau meededen. Emma van den Corput werd vijftiende met 48.000 punten op niveau Pupil 1 D2 en Zarah van den Bosch werd door een goed resultaat op sprong en vloer zevende met 44.975 punten op niveau Jeugd 1 D3. Krissy Klijssen werd twintigste op Divisie 5 Jeugd G met 28.450 punten. Pleun van ‘t Veer deed het erg goed op vloer waarop ze 1e werd. Uiteindelijk behaalde ze de vijfde plaats met 50.475 punten op niveau Pupil 2 D3. Anouk van Achterberg werd later die dag zestiende op niveau Pupil 2 D2 met 46.650 punten.

Op zondag behaalde Guusje-Sofie Sliedrecht een prachtige tweede plaats op niveau Pupil 1 D3 met 48.950 punten. Op hetzelfde niveau behaalde Amy van der Weiden een vijfde plaats met 47.500 punten mede dankzij een mooie tweede plaats op de balk. Einara Voogd volgde op de zesde plaats met 47.075 punten en een mooie tweede plaats op vloer. In de middag mochten de laatste vijf KGV-turnsters aantreden op niveau Jeugd 1 D1. Senna van Riel haalde net het podium niet en werd vierde met 47.050 punten. Senna was wel de allerbeste met haar vloeroefening. Sanne Derneden gaat met elke wedstrijd flink vooruit en behaalde een knappe zesde plaats met 45.950 punten. Renske van Herwijnen was behoorlijk ziek dit weekend. Toch liet ze karakter zien door niet af te zeggen en een fantastische zevende plek te behalen met 45.075 punten. Jasmijn Schiedon volgde Renske op de achtste plaats met 44.750 punten. Zij werd eerste op sprong. Meike van Zon werd tiende met 43.750 punten.

De KNGU zal de komende weken bekend maken wie er doorstromen naar de regiofinale en de toestelfinales. Eén van die regiofinales wordt door KGV georganiseerd op 7 april aanstaande in de Wetering in Loon op Zand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen