Zondag 25 augustus: Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk

24 aug , 18:08 Nieuws
go ahead eagles
Google Streetview
Komende zondag reist RKC Waalwijk af naar Deventer waar de mannen van Henk Fraser het op zullen nemen tegen Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst wacht de winnaar van de playoffs voor Europees voetbal van afgelopen Eredivisie seizoen in de derde competitiewedstrijd. Er zal worden afgetrapt om 16.45 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal.

Vorige wedstrijd

In het afgelopen competitieduel ontving RKC Waalwijk FC Groningen in het eigen Mandemakers Stadion, wat een weerzien met oud RKC’ers Etienne Vaessen en Frank van Mosselveld betekende. Een goal in de openingsfase van Jorg Schreuders en een goal van Thom van Bergen in de slotfase van de wedstrijd zorgden ervoor dat de Geelblauwen vlak voor tijd tegen een 0-2 achterstand aankeken. Richard van der Venne schoot echter in minuut 89 zijn tweede doelpunt van het seizoen binnen, waardoor de eindstand in Waalwijk werd bepaald op 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

Tegenstander

Net als RKC Waalwijk kent de tegenstander van zondag een stroeve start van het seizoen 2024/25. Het eerste competitieduel van de Eagles tegen Fortuna Sittard werd met 0-2 verloren, en ook na het voorgaande duel op bezoek bij Willem II konden er geen punten worden bijgeschreven. Ook ging het tweeluik met het Noorse SK Brann nipt verloren waardoor de ploeg van trainer Paul Simonis Europees voetbal misliep. Verder heeft Go Ahead Eagles te maken gehad met het vertrek van enkele sterkhouders. Zo raakte het hoofdtrainer René Hake kwijt aan het Engelse Manchester United, maakte doelman Jeffrey de Lange de overstap naar Olympique Marseille en zag de club aanvoerder Bas Kuipers naar FC Twente vertrekken.

Weerzien

Het duel met Go Ahead Eagles aan de Vetkampstraat betekent een weerzien met een oude werkgever voor een aantal spelers uit de Waalwijkse selectie. Zo kwamen Jeroen Houwen, Julian Lelieveld en Richard van der Venne alle drie uit voor de ploeg uit Deventer. De twee laatst genoemden begonnen zelfs in de basis bij Go Ahead Eagles in de knotsgekke promotiewedstrijd in 2019 tegen hun huidige club. Tot slot staat oud RKC’er Finn Stokkers bij de tegenstander van zondag onder contract. De spits speelde twee seizoenen in Waalwijk waarin hij goed was voor twaalf doelpunten in 61 wedstrijden.

Arbitrage

Het derde competitieduel van RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal waarin hij zal worden bijgestaan door assistenten Vandeursen en Bodde. Vanuit Zeist kijkt Joey Kooij mee als Video Assistant Referee.

Liveverslag

Voor degenen die de trip naar Deventer niet maken maar de wedstrijd van de Geelblauwen wel willen volgen, is de wedstrijd live te zien op ESPN 2. Verder worden er updates over de wedstrijd verzorgd via de eigen clubkanalen (Twitter en Instagram Stories) en verzorgt Langstraat FM (106.8FM) een live radioverslag van de wedstrijd.

Historie

De balans tussen beide ploegen in de Eredivisie is nagenoeg in evenwicht. In de hoogste voetbalcompetitie van Nederland troffen beide ploegen elkaar in totaal 16 keer, waarvan RKC Waalwijk zes keer aan het langste eind trok. Drie keer eindigde het duel in gelijkspel en in de overige zeven wedstrijden ging Go Ahead Eagles er met de volle buit vandoor. Een wedstrijd die hier niet in meegenomen is, is de krankzinnige wedstrijd om promotie naar de Eredivisie in 2019 die uiteindelijk eindigde in een 4-5 (!) overwinning voor de Geelblauwen.