Laatste winterserie wandeltocht WSV Hart van Brabant 2022-2023

01 mrt 2023, 14:27 Nieuws
duinen
WsV Hart van Brabant
De Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert zondag 5 maart de laatste wandeltocht van de winterwandelingen. De start is wederom vanuit café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van 5, 15, 25 of 35 kilometer.
De starttijd voor de 35 km is 9.00 uur. De overige afstanden vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur. Men kan zelf kiezen welke afstand men wil lopen. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af hebben gemeld. Op de routes van de 35 km zijn 3 wagenrusten plus een café rust. Op de 15 km is (1x) en op de 25 km (2x) een caférustgelegenheid.
Voor de voor de 35 km betaald men € 5,00 zonder herinnering. De overige afstanden € 3,00 zonder herinnering. Niet leden van wandelsportbonden betalen € 1,00 extra. Inschrijven met herinnering is per afstand € 1,00 extra. Voor de deelnemers die daarvoor in schrijven is er een speciaal voor deze serie wandeltochten ontworpen vaantje als herinnering.
De routes van de 15 en 25 km gaan via Stadsbos 013 te beginnen in het Wandelbos. Daarna via de bossen van Charlotte oord en Wolterbeekplas naar De Mast.
oude waranda
Oude Warande in Tilburg (eigen foto)
Hier splitsen de 15 km en de 25 km lopers. De 25 km gaat via een vernieuwde route richting Huis ter Heide en het Gedenkbos naar Loon op Zand. Hier is de rustgelegenheid op een hele mooie locatie. Waarna men via het Noorderbos en Geboortebos en Wandelpark Tilburg Noord, langs de veel bezochte Hasseltse kapel terug loopt naar Boerke Mutsaers. De 5 km. lopers hebben een aparte route, door de Oude Warande, die ook zeer bosrijk is.
wolterbeekplas
Vijver rond Wolterbeekplas in Tilburg (eigen foto)
De 35 km route gaat meteen een andere richting uit via Tilburg Noord en het Noorderbos Oost en de traditionele route door de Loonse en Drunense duinen. Met een uitstekende rustgelegenheid, in Kaatsheuvel. De deelnemers kunnen genieten van de Loonse en Drunense Duinen met al zijn pracht en praal en uiteraard ZAND…! De route komt uit op het hoogste punt van de Loons en Drunense duinen. Via Loon op Zand sluit men weer aan op de route van de 25 en 15 km en gaat men gezamenlijk op weg naar de finish bij Boerke Mutsaers.
Voor meer informatie en inschrijven zie: www.wsv-hartvanbrabant.nl of telefonisch via 0416 362858 of e.mail adres: [email protected]