Geef egels een thuis: maak jouw tuin egelvriendelijk!

10 okt , 11:07 Nieuws
egel
Pexels
Egels hebben steeds minder leefruimte en worden bedreigd door uithongering, vergiftiging en verkeersongevallen. Elk jaar worden maar liefst 135.000 egels slachtoffer van het verkeer. Het is duidelijk: ze hebben onze hulp hard nodig!
Gelukkig kunnen wij iets doen. Met maar liefst 3 miljard vierkante meter aan tuinen in Nederland, bieden we een essentieel leefgebied voor egels. In een egelvriendelijke tuin vinden ze voedsel en beschutting, waardoor ze minder grote afstanden hoeven af te leggen. Dit verkleint de kans dat ze wegen moeten oversteken. Jouw tuin kan dus een enorm verschil maken. Vanaf eind oktober tot en met april houden egels een winterslaap. Ze overwinteren in een nest gemaakt van bladeren, gras, mos en houtjes, of tussen stapels hout in een schuurtje.
Mathiska, boswachter van Natuurmonumenten en expert in tuinieren, weet precies hoe je je tuin tot een oase van leven maakt. Met de handige tips uit het egelhuispakket kun jij direct aan de slag om egels te helpen. Bouw een egelhuis (met de verbeterde bouwtekening van Egelbescherming Nederland), creëer rommelhoekjes en zorg voor voedsel in je tuin. Samen kunnen we van heel Nederland een thuis voor egels maken.

Ja, ik wil het gratis egelhuispakket ontvangen!

Ontdek hoe je egels het beste kunt helpen, inclusief de verbeterde bouwtekening voor een egelhuis én voederhuis. Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt het pakket direct per e-mail!