Expositie ‘80 jaar bevrijding’ in leegstaande etalages

21 okt , 9:38 Nieuws
hoofdstraat 6
Heemkundekring De Ketsheuvel
KAATSHEUVEL - Op 29 oktober is het precies 80 jaar geleden dat Kaatsheuvel werd bevrijd door de geallieerden. Heemkundekring De Ketsheuvel grijpt dit gedenkwaardige moment aan met een bijzondere eenmalige expositie over de Tweede Wereldoorlog in Kaatsheuvel. In samenwerking met Wartime-Relics zijn in twee leegstaande etalages in het centrum objecten en foto’s uit de oorlogsjaren te bewonderen.
De expositie is te vinden in de voormalige Intertoys op de hoek Peperstraat/Hoofdstraat (bij het Schoenmakerspleintje) en in het oude ETOS-pand op de hoek Poolsestraat/Hoofdstraat. Bezoekers kunnen onder andere motorfietsen, een jeep, een oude telefooncentrale en foto’s bekijken die een beeld geven van het leven in het dorp tijdens de Duitse bezetting.
Dankzij de medewerking van de gebiedsmanager en twee lokale ondernemers konden de etalages voor deze unieke tentoonstelling worden ingezet. Ondernemers in het centrumgebied worden tevens opgeroepen om op 29 oktober de Nederlandse vlag te hijsen ter ere van de bevrijding.
De expositie is te bezoeken van 18 oktober tot en met 1 november en staat los van de officiële gemeentelijke herdenkingsactiviteiten, die op 26 oktober plaatsvinden bij Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Heemkundekring De Ketsheuvel zal ook daar een expositie verzorgen.
peperstraat 2
Heemkundekring De Ketsheuvel