Een hartverwarmende high tea in het ETZ: viering van leven en positiviteit

18 sep , 19:56 Nieuws
etz
TILBURG - In het ETZ werd een bijzondere high tea georganiseerd, en dat kwam niet alleen door de heerlijke hapjes. Wat deze high tea vooral speciaal maakte, was dat ze bedoeld was voor mensen die (ooit) de diagnose kanker hebben gekregen, samen met hun naasten. 
Deze mooie gelegenheid werd mogelijk gemaakt door een vrijgevige medewerker van het ETZ. Voor zijn 25-jarig jubileum kon hij kiezen voor een receptie of een lunch met collega's, maar hij besloot zijn cadeau te schenken aan de Inloopruimte Oncologie-Hematologie. Deze ruimte biedt een plek voor een goed gesprek, informatie en organiseert regelmatig verbindende activiteiten.
Zelf ooit geconfronteerd met de ziekte, begrijpt hij als geen ander hoe belangrijk het is om positiviteit te brengen in moeilijke tijden. Zijn boodschap was duidelijk: “De ziekte zetten we even opzij. Vandaag vieren we het leven.” 
En daar werd gehoor aan gegeven. Met meerdere gangen vol lekkernijen en in elkaars gezelschap genoten alle aanwezigen volop. Natuurlijk werden er ervaringen gedeeld, maar dit ging vaak gepaard met een lach. Zoals altijd bij de ETZ-activiteiten was de sfeer warm en ontspannen – “je voelt je welkom.”
Dank gaat uit naar de jubilaris voor zijn gulle gift en naar alle deelnemers die erbij waren.
Bron: ETZ