Grote prijsverschillen bij tankstations in Noord-Brabant: verschil kan oplopen tot 36 cent per liter

Foto: Pixabay

Moet je binnenkort weer tanken? Hoeveel je precies kwijt bent aan brandstofkosten verschilt sterk per pomp. In Noord-Brabant kost de goedkoopste benzine je momenteel € 1,889 per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot € 2,249 per liter betaalt. Een verschil van 36 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst € 18 kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.

“De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken”, zegt Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente

Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Geldrop-Mierlo.

Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente € 1,909 per liter, bij de duurste moet je momenteel € 2,239 aftikken. Een verschil van 33 cent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat € 16,50. Ook in Rucphen (€ 15,50), Oss en Breda (beide € 15) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen.

Hier vind je de goedkoopste benzine van Brabant

De goedkoopste benzine koop je momenteel in Brabant voor € 1,889 per liter. Er zijn momenteel vier benzinestations binnen de provincie die de brandstof voor deze prijs aanbieden. Je vindt deze in Best, Meierijstad en Rucphen (2 verschillende pompen). De goedkoopste tankstations in Brabant zijn als volgt:

  1. Aers (Zegge, Rucphen): € 1,889 per liter benzine
  2. Makro (Best): € 1,889 per liter benzine
  3. Fieten Olie (Erp, Meierijstad): € 1,889 per liter benzine
  4. Sakko (Rucphen): € 1,889 per liter benzine
  5. Garage Bijvelds (Erp, Meierijstad): € 1,909 per liter benzine
  6. TotalEnergies (Erp, Meierijstad): € 1,909 per liter benzine
  7. Sakko (Geffen, Oss): € 1,909 per liter benzine
  8. Firebird (Geldrop, Geldrop-Mierlo): € 1,909 per liter benzine
  9. De Haan (Rucphen): € 1,909 per liter benzine

De peildatum voor dit onderzoek was 23 en of 24 juni

Besparen doe je door te tanken op een industrieterrein

“Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost.

De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurderHet loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Menno Dijcks auto-expert bij Independer.

Over het onderzoek

Voor dit onderzoek is gekeken naar de 3.093 tankstations waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Dat is gedaan op basis van data van Petrolview, dat is één van Europa’s grootste leveranciers van benzinepompdata.

Bron: Altena.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen