Lancering nieuwe kinderroute ‘Spreekwoordenroute Heusden’

Foto: RBT De Langstraat

WAALWIJK – Met trots kondigen wij de lancering aan van de nieuwe wandelroute ‘Spreekwoordenroute Heusden’. Deze route van 2,6 kilometer is speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 12 jaar. De officiële lancering vindt plaats op dinsdag 2 juli om 15.30 uur bij het Toeristisch Informatiepunt in Heusden.

Programma van de lancering

  • 15:30 Ontvangst.
  • 15:45 Welkomstwoord RBT De Langstraat.
    • Overhandiging eerste exemplaar van de route aan de wethouder.
    • “De kers op de taart.”
  • 16:30 Mogelijkheid een deel van de route te lopen op eigen gelegenheid.
  • 17:00 Einde.

Haal je eerste exemplaar van deze leuke en uitdagende route op bij het Toeristisch Informatiepunt in Heusden. Het gratis routeboekje bevat een plattegrond van de vestingstad met route en allerlei leuke en uitdagende opdrachten die uiteindelijk leiden tot de oplossing waarmee een echte kluis gekraakt kan worden!

Naast de uitdagende opdrachten staat het boekje bomvol interessante tips en weetjes voor zowel kinderen, ouders, grootouders en verzorgers én heeft het een educatief element, aangezien spreekwoorden veel worden toegepast in de Nederlandse taal. De route is erg leuk als (gratis) kinderfeestje. En met de zomervakantie voor de deur, in deze regio slechts 3 dagen na de lancering, is deze activiteit een perfecte vakantietip.

Thom Blankers, Wethouder Recreatie & Toerisme, zal op dinsdag 2 juli het eerste exemplaar van de Spreekwoordenroute overhandigd krijgen door de kinderen op de omslag van het boekje en Aileen Kok, directeur Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat.
Na maanden van voorbereiding is deze feestelijke lancering van Spreekwoordenroute Heusden voor Studio Spreekwoord ‘de kers op de taart’. Vanaf deze dag kunnen (gezinnen met) kinderen op een avontuurlijke en leerzame manier de vestingstad gaan ontdekken aan de hand van de leuke opdrachten. Het boekje kan gratis opgehaald worden bij o.a. het Toeristisch Informatiepunt in Heusden (Pelsestraat 17).

Spreekwoordenroute Heusden is in opdracht van Gemeente Heusden ontwikkeld door Studio Spreekwoord en mogelijk gemaakt in samenwerking met RBT De Langstraat, Bibliotheek Heusden en lokale ondernemers. Het is de derde Spreekwoordenroute, na eerder gelanceerde versies in Waalwijk en Kaatsheuvel. Bij iedere route komen weer andere spreekwoorden aan bod, immers: ‘verandering van spijs doet eten.’ Wandel ze allemaal!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen