GemeenteBelangen houdt vast aan sluitingsdatum crisisnoodopvang Kaatsheuvel

Foto:

KAATSHEUVEL – In de Duinkoerier van 5 juni werd een oproep geplaatst door de vrijwilligers van de crisisnoodopvang in Kaatsheuvel. Zij vroegen de gemeenteraad om de sluiting van de opvang, gepland voor 5 augustus, te heroverwegen en de faciliteit langer open te houden.

Eind december werd het besluit genomen om per februari een crisisnoodopvang te realiseren aan de Dodenauweg, tot verrassing van vele inwoners. Ondanks het protest van inwoners en de snelle procedure, besloot het college dat de opvang voor een periode van zes maanden zou zijn.

Tijdens de raadsvergadering van 4 januari stemde GemeenteBelangen tegen het voorstel, niet uit oppositie tegen de opvang van vluchtelingen, maar tegen de haastige besluitvorming die voorbijging aan de zorgen van inwoners. Het voorstel om een kleiner aantal vluchtelingen voor een langere tijd op een vaste locatie op te vangen, werd genegeerd.

De vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor de vluchtelingen, begrijpen wij. Echter, de belofte aan de inwoners was duidelijk: de opvang zou na zes maanden sluiten. GemeenteBelangen blijft bij deze belofte en zal de oproep van de vrijwilligers niet op de raadsagenda zetten. De benodigde flexwoningen op de huidige locatie zijn cruciaal voor de lokale woningbehoefte.

GemeenteBelangen streeft naar een geloofwaardig bestuur en zal zich aan de gemaakte afspraak houden. Wij hopen dat ook de andere partijen zich aan deze afspraak zullen houden.

Bron: GemeenteBelangen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen