Bierfestival Op z’n Brabants weer snel uitverkocht?

Foto: Op z'n Brabants

KAATSHEUVEL – Net als tijdens de 1e editie in 2023, ligt ook de 2e editie van bierfestival Op z’n Brabants op koers om uitverkocht te raken. Dit jaar is ruimte voor 1000 bezoekers op het festivalterrein van evenementenlocatie ‘De Eendragt’ in Kaatsheuvel, waar op zaterdag 15 juni bier geproefd kan worden bij lokale en regionale bierbrouwers.

De eerste editie van Op z’n Brabants werd vorig jaar zomer met 750 bezoekers meteen een ‘gedroomde eerste editie’. “In de voorverkoop stond de teller al op 500 verkochte tickets. Binnen een kwartier waren we uitverkocht, omdat we met 750 bezoekers de maximale capaciteit hadden bereikt”, blikt Thijs Dingemans, mede-organisator van het bierfestival, terug.

Food, livemuziek en activiteiten voor de kids

Dit jaar groeit het bierfestival naar een capaciteit van maximaal 1000 bezoekers. “Speciaalbier leeft enorm in de regio. Dat hebben we vorig jaar echt gemerkt. We moesten veel bezoekers teleurstellen omdat we vol zaten. Sommigen kwamen zelfs op de fiets vanuit Tilburg en Zaltbommel en konden niet naar binnen, dat willen we dit jaar voorkomen.” Daarom is goed gekeken naar een efficiëntere indeling van het festivalterrein. “We spreiden de brouwerijen nu meer en zetten de liveband op een andere positie zodat de doorloop beter is. Ook benutten we de binnenruimtes voor food en extra zitruimte”, vertelt Dingemans, die benadrukt dat het Kaatsheuvelse bierfestijn ook toegankelijk is voor niet-bierliefhebbers. Zo wordt het festival verrijkt met food, livemuziek en een ijskar en springkussen voor kinderen.

Krijgen we weer een warme, zomerse dag?

Het voorjaar lijkt met hoge temperaturen eindelijk echt begonnen. Dat merkt ook de organisatie, die de kaartverkoop de laatste dagen in rap tempo zag stijgen. “Bij goed weer gaan we graag naar buiten. Dat hebben we gemerkt. Mensen hebben ongetwijfeld de editie van vorig jaar nog in gedachten. Toen was het een warme, zomerse dag. Voor een bierfestival is dat natuurlijk perfect.”

Proefglas

Wie op 15 juni bieren wil proeven, dient in de voorverkoop of bij binnenkomst een entreeticket à 8,50 euro aan te schaffen. Bezoekers krijgen hiervoor een proefglas, waarmee – tegen inlevering van een consumptiemunt – bier geproefd kan worden bij de aanwezige brouwerijen. Na afloop mag dit glas als ‘aandenken’ mee naar huis. Dingemans benadrukt dat bezoekers er slim aan doen om in de verkoop online een ticket te kopen. “Met een entreebewijs ben je verzekerd van toegang en weet je zeker dat je bij drukte niet aan dichte poort staat.”

Het festivalterrein van Op z’n Brabants is op 15 juni om 14.00 uur geopend. Tickets zijn nu online verkrijgbaar via de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen