Vorig jaar minder schuurinbraken in Noord-Brabant

Foto: Pixabay

In Noord-Brabant lijkt het aantal schuurinbraken vorig jaar te zijn afgenomen, volgens onderzoek van Independer op basis van Politie- en CBS-gegevens.

Breda, Bernheze, Tilburg en Zundert waren enkele van de plaatsen waar het aantal inbraken in 2023 significant daalde. In Breda alleen al werden 155 inbraken gemeld, 34 minder dan het voorgaande jaar. Daarentegen waren er in gemeenten als Valkenswaard, Eindhoven, Helmond en Bergen op Zoom juist meer inbraken.

Het risico op een schuurinbraak lijkt hoger te zijn in stedelijke gebieden, maar Valkenswaard valt op met 5,3 inbraken per 1.000 woningen, aanzienlijk boven het landelijk gemiddelde van 1,33. Independer benadrukt het belang van het opgeven van externe opslagplaatsen bij de verzekering en het doen van aangifte bij de politie voor dekking.

Voor specifieke informatie over schuurinbraken in jouw gemeente, kun je het volledige onderzoek bekijken op de website van Independer. In Loon op Zand daalde het aantal schuurinbraken tot 3 in 2023, vier minder dan in 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen