‘Roze merchandise voor Drunens Wandelfestival ongekend populair’

Foto: Drunens Wandelfestival

DRUNEN – De roze merchandise voor het Drunens wandelfestival blijkt ongekend populair. Dat concludeert de organisatie van het wandelevenement direct na de opening van de webshop. De shop is op 15 april opengegaan. Alle verkoopopbrengsten gaan naar het goede doel: Pink Ribbon.

De zevende editie van het Drunens Wandelfestival vindt op 29 juni 2024 plaats. Jaarlijks trekken duizenden in het roze gehulde lopers naar Drunen. Als een roze lint trekken de wandelaars door Drunen en omgeving. De traditie bestaat al bijna 20 jaar. “We weten dat mensen staan te trappelen om weer aan ons evenement mee te doen. Dat zien we niet alleen aan het aantal inschrijvingen, die dit jaar vanwege de maand tegen borstkanker al in oktober startte, maar ook aan de verkoop van merchandise”, vertelt voorzitter Nicolette Slot, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Veel deelnemers hebben door de jaren heen het jaarlijkse embleem verzameld. Die zijn vaak volgens Slot vaak het snelst uitverkocht in onze webshop. De organisatie ziet nu ook een run op accessoires zoals armbandjes, maar ook op de roze T-shirts en petjes. “De armbandjes worden met de hand gemaakt en zijn gesponsord. De volledige opbrengst gaat naar Pink Ribbon”, zegt Slot.

Laan der Bezinning

Hoogtepunt van de tocht vormt de Laan der Bezinning. Hier delen deelnemers hun persoonlijke gedachten of herinneringen aan mensen met borstkanker. “Deelnemers kunnen direct bij inschrijving hun persoonlijke gedachten voor de Laan der Bezinning delen. Ook dat gebeurt al volop. Ook dit jaar wordt de bijzondere laan gesponsord door Oncologiezorg Drunen.” Gedachten delen kan via: https://www.drunenswandelfestival.nl/laan-der-bezinning.

Inschrijven

De inschrijving voor de zevende editie is in het najaar 2023 al gestart. Slot: “Over ruim 70 dagen vindt het Drunens Wandelfestival plaats. Uit ervaring weten we dat veel deelnemers in de laatste twee maanden pas inschrijven.” Lopers kunnen kiezen uit vier afstanden, waarvan eentje door het bos: 4, 8, 16 of 25 kilometer. Op het festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen zijn onder meer: foodtrucks, livemuziek en rust- en ontmoetingsplekken. Inschrijven kan via: https://acties.pinkribbon.nl/event/drunens-wandelfestival-2024.

Recordopbrengst

De stichting Wandelen tegen Kanker doneerde na de laatste editie ruim 65.000 euro aan Pink Ribbon. De recordopbrengst kwam voort uit het inschrijfgeld (100% voor het goede doel), spaarvarkentjes (Pink Piggies), donaties, sponsors voor lopers en de verkoop van onder meer petten, polo’s, sleutelhangers en kettingen.

“Wij zagen de laatste editie al dat inschrijven via de website van Pink Ribbon extra sponsors oplevert. Ook de verkoop van roze spullen zal dit jaar een mooie opbrengst geven”, voorspelt de voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen