RKC Waalwijk ontvangt sc Heerenveen

Foto: Alexander de Peffer

Voor de interlandperiode speelde RKC Waalwijk haar laatste wedstrijd, tegen Excelsior in Rotterdam. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Nu ontvangen de geelbauwen sc Heerenveen in het Mandemakers stadion. Het belooft een boeiende wedstrijd te worden. De huidige nummer 11 van de eredivisie verloor hun laatste wedstrijd met 2-3 van Feyenoord. De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur.

RKC Waalwijk

Twee weken geleden speelde RKC Waalwijk een intense uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior, waar beide ploegen de punten deelden in een 1-1 gelijkspel. Het was Mats Seuntjens die, teruggekeerd van een blessure, de enige RKC-goal maakte met een schitterend afstandsschot. Met dit resultaat is er voor RKC Waalwijk niks veranderd op de ranglijst van de Eredivisie. Dit geldt ook voor Excelsior. RKC Waalwijk en Excelsior staan beide op 22 punten en daarom zal voor beide ploegen de volgende wedstrijd weer net zo belangrijk zijn. De Geelblauwen nemen het dit weekend op tegen SC Heerenveen. Dit zal geen makkelijke wedstrijd worden aangezien RKC Waalwijk in het vorige duel de punten niet mee wist te nemen naar Waalwijk. Desondanks zal het team van Henk Fraser er alles aandoen om dit keer de punten in eigen huis te houden en de stap naar plek 15 te vergroten.

SC Heerenveen

Het Eredivisie seizoen 2023/2024 van sc Heerenveen kent een wisselvallig verloop tot nu toe. Onder leiding van de trainer Kees van Wonderen begon de club met wisselende resultaten. Waar de club uit Friesland voor de winterstop nog zes keer wist te winnen, won het maar drie keer na de hervatting van de Eredivisie. sc Heerenveen moest een bittere pil slikken met het verlies tegen Feyenoord. In de laatste paar minuten maakte Feyenoord er 2-3 van, wat ook de einstand werd van deze wedstrijd. Mats Köhlert kon, ondanks zijn twee doelpunten, niet voorkomen dat de punten mee terug gingen naar Rotterdam.

Arbitrage

De scheidsrechter voor de wedstrijd RKC Waalwijk – SC Heerenveen is Erwin Blank. Hij wordt geassisteerd door Joost van Zuilen, Marco Ribbink en vierde official Martin Pérez. Var  is Clay Ruperti en avar is Cristian Dobre.

Live verslag

De supporters hoeven niks van deze wedstrijd te missen. De wedstrijd is live te volgend via de X (Twitter) pagina van RKC Waalwijk, Langstraat FM (106.8), en ESPN 2 zodat geen enkel moment gemist hoeft te worden.

Historie

In de voorgaande 14 ontmoetingen wist RKC 2 keer de winst te pakken. Ook werd het 5 keer gelijk. Aankomende wedstrijd is een kans om een overwinning toe te voegen aan deze statistieken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen