Moving Movies in Theater De Leest: Bijna 500 dansers in grandioze show met thema film

Foto: Patrick van Engelen KCW

WAALWIJK/KAATSHEUVEL – Met bijna 500 dansers uit onze regio van alle leeftijden belooft de (bijna uitverkochte) voorstelling Moving Movies in Theater De Leest een groot spektakel te worden. De show wordt drie keer opgevoerd. Er is een voorstelling op zaterdag 13 en twee op zondag 14 april. Moving Movies is een samenwerking tussen de dansafdeling van Kunstencentrum Waalwijk en Dansschool Kadance uit Kaatsheuvel.

Een keer in de twee jaar pakt de dansafdeling van Kunstencentrum Waalwijk uit met een grandioze show. De laatste jaren is daar ook Kadance bij betrokken. De afgelopen jaren maakten voorstellingen rondom de thema’s circus, Tinkelbel en Alice in Wonderland al grote indruk op het publiek. De spanning voor Moving Movies is dan ook bijzonder gespannen. Zeker bij de honderden dansers die op moeten treden.

Ellen Dutron, hoofd dans, theater en musical van Kunstencentrum Waalwijk vertelt: “Onze dansafdeling telt inmiddels zo’n 700 cursisten. Dat loopt van peuters van 2 jaar tot senioren die de tachtig al zijn gepasseerd. Met name de ouderen dansen niet mee met Moving Movies, maar verder zijn bijna alle leeftijden vertegenwoordigd. Van kleine ukkies tot volwassenen.”

De filmgeschiedenis als thema voor een dansvoorstelling is een dankbaar thema. Er kan immers gekozen worden uit ontelbare klassieke films. In Moving Movies trekt een keur aan dansstijlen aan het publiek voorbij. Van klassiek ballet tot breakdance, van hiphop tot musical showdance en van moderne dans tot kleuterdans. Bij iedere choreografie (bijna 30 per voorstelling!) staat een andere (klassieke) film centraal.
Harrie Potter is te zien, Barbie, maar ook The Hunger Games, James Bond en Kung Fu Panda. Speciale aandacht is er natuurlijk voor films waarin dans centraal staat. Zo kunnen bezoekers genieten van nieuwe choreo’s gemaakt op o.a. Black Swan, Grease, Step Up en Save the Last Dance

Aan het begin van de voorstelling neemt een verteller de bezoeker mee naar het begin van de filmgeschiedenis. Toen de gebroeders Lumière in 1896 de film L’Arrivée d’un train à La Ciotat vertoonden voor publiek leidde dat tot grote consternatie. Veel bijzonders is er niet te zien: een trein die aankomt op een station. Maar voor het publiek was het een spektakel. Er werd gejoeld en gegild en sommige bezoekers waren zelfs bang dat de trein hen zou overrijden. In de jaren daarna bleef het medium film overal ter wereld het publiek overrompelen en ontroeren. Van Charlie Chaplin en E.T. tot onlangs nog Oppenheimer en Barbie.

De laatste kaarten voor Moving Movies zijn te koop op www.deleest.nl Wil je ook dansen bij Kunstencentrum Waalwijk of Kadance? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles op www.kunstencentrumwaalwijk.nl of www.dansschoolkadance.nl De proeflessen zijn pas na de voorstelling weer mogelijk.

Kunstencentrum Waalwijk is gevestigd aan de Irenestraat 3 in Waalwijk. Dansschool Kadance is gevestigd in Het Klavier aan het Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel.

Foto: Patrick van Engelen KCW
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen