De koeien van De Annahoeve gaan 30 maart weer de wei in

Foto: De Annahoeve

DE MOER – Op zaterdag 30 maart a.s. om 12.00 uur wordt bij Paul en Ingrid Hazenberg uit de Moer op een feestelijke wijze het nieuwe weideseizoen voor de koeien ingeluid. Als de melkkoeien naar buiten gaan zullen zij een heuse voorjaarsdans maken. Graag laten wij u meegenieten van dit leuke schouwspel.

Voorjaar ontluikt

Ieder jaar kijkt zowel de melkveehouder als ook de melkkoe uit naar de eerste keer dat de koeien de wei in kunnen. Na een lange winter op stal biedt de wei een enorme vrijheid en vers, smakelijk weidegras. Het moment dat de koeien naar buiten gaan is voor de meeste veehouders ook het teken dat het voorjaar is aangebroken. Als boer vinden wij het belangrijk de burgers uit de regio te betrekken bij wat er op het platteland gebeurd.

Vanzelfsprekend

Dat de koeien naar buiten gaan, lijkt zo vanzelfsprekend maar is op de dag van vandaag niet altijd eenvoudig. De steeds groter wordende kuddes zijn moeilijk te beweiden in sommige delen van ons land. Wij onderschrijven wel het belang van koeien in de wei. Koeien vormen een onderdeel van het landschap en dat willen wij graag uitdragen aldus Paul Hazenberg.

Locatie

  • De Annahoeve, Zijstraat 25, 5176 NG De Moer. Er is ook een boerderijwinkel/automaten met streekproducten zoals o.a. kaas, worstenbroodjes en vlees.
  • Tevens is er een standje van Brabants Duingoed waarbij je hun kaas kunt proeven.

Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom en om 12.00 uur zullen de deuren van de stal open gaan. Om 13.00 sluiten we deze bijeenkomst. Kom – indien mogelijk – op de fiets of te voet.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.deannahoeve-demoer.nl of volg ons op facebook.com of instagram.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen