112

Brandweer zoekt parttime hero’s in Kaatsheuvel en Loon op Zand

Foto: Brandweer MWB

Heb je altijd al gedroomd van een baan bij de brandweer? We zijn voortdurend op zoek naar parttime helden voor onze posten in Kaatsheuvel, Loon op Zand, Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik. Woon of werk je in een van deze plaatsen? Lees dan snel verder.

Bij de brandweer sta je altijd paraat voor anderen, of het nu gaat om het redden van mensenlevens of het helpen van dieren in nood. Als echte held ben je altijd bereid om anderen te helpen, en daar mag je trots op zijn. In iedereen schuilt een held, dus ook in jou, meer dan je denkt! Werken bij de brandweer is goed te combineren met je dagelijkse leven. Als parttime held kun je ook een fulltime baan hebben, zoals ondernemer, docent, accountant of huisvrouw/huisman. Je hebt geen specifieke opleiding nodig, maar technisch inzicht is zeker een pluspunt.

Om parttime held te worden, voldoe je aan de volgende criteria:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt een goede fysieke en mentale conditie.
  • Je bent een teamspeler en sociaal vaardig.
  • Je hebt technisch inzicht.
  • Je bent stressbestendig en vastberaden.
  • Je bent flexibel en kunt op onverwachte momenten worden opgeroepen.
  • Je bent leergierig en bereid om minstens de opleiding tot Manschap te volgen.
  • Bij voorkeur ben je in het bezit van rijbewijs B.

Als parttime held begin je met een opleiding tot Manschap A, die gemiddeld 1 tot 2 jaar duurt. De opleiding omvat zowel theoretische als praktische aspecten, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening en levensreddende handelingen. De inhoud van deze opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Daarnaast zijn er regelmatig oefenavonden. Je ontvangt een marktconforme vergoeding.

Twijfel je of wil je meer informatie? Kijk dan eens op www.brandweer.nl/parttimehero. Ben je geïnteresseerd? Vul dan het sollicitatieformulier in. Let op: geef bij je sollicitatie ook aan voor welke kazerne je solliciteert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen