Lezing “insecten in de tuin” door Pieter van Breugel

Foto: P. van Breugel

ELSHOUT – Dinsdagavond 17 januari 2023 geeft Pieter van Breugel namens Groei & Bloei De Langstraat een lezing over “insecten in de tuin”. De lezing wordt gehouden in D’n Elshof, Th.J. Rijkenstraat 10A in Elshout . Aanvang om 20.00 uur, vooraf reserveren is niet nodig. Kosten €3,– p.p.; voor leden van Groei & Bloei is de lezing gratis bij te wonen.

Bij insecten denken we al gauw aan vervelende kriebelbeestjes of gemene stekers. Toch is dit negatieve beeld van toepassing op slechts een zeer klein deel van de wonderlijke wereld der insecten. Pieter van Breugel uit Veghel zal een presentatie verzorgen waarin hij u op ontspannen en leerzame wijze meevoert naar het insectenrijk. U zult ingewijd worden in het intieme leven van een aantal soorten, die representatief zijn voor de insectengroep waartoe ze behoren en die in onze directe omgeving zijn aan te treffen. Er valt dichtbij immers nog zeer veel te genieten als u heeft geleerd hoe en waar te kijken. U wordt op deze avond een flink eind op weg geholpen.

Aan de hand van heel bijzondere foto’s zal de spreker putten uit eigen ervaringen opgedaan bij het bewonderen en bestuderen van de levenscyclus van insecten. En misschien wordt eindelijk eens die vraag beantwoord die u al lang op de lippen brandt.

Voorkennis op het gebied van insecten is niet nodig. En wellicht dat u na afloop ook eens gaat zoeken naar schildwantsen, azuurjuffers, behangersbijen en andere dieren die alle een respectvol plekje op deze aarde verdienen.

Tot ziens in D’n Elshof. Voor meer informatie kijk ook eens op de website van Groei & Bloei de Langstraat, www.delangstraat.groei.nl

Azuurwaterjuffers (foto P. van Breugel)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen