A.s. zaterdag Pietentocht in Centrum Kaatsheuvel

Archieffoto (2017)
Archieffoto (2017)
Foto: Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Sinterklaas kwam afgelopen zaterdag weer in Nederland. Het was nog even spannend, maar uiteindelijk kon Sinterklaas met een vliegtuig en het laatste stukje met de boot nog op tijd in Hellevoetsluis aanmeren.

Zondagavond was Sinterklaas al weer in Kaatsheuvel. Hij bracht heel veel LichtjesPieten mee en dat was een prachtig schouwspel. Heel veel kinderen, papa’s, mama’s, oma’s en opa’s waren enorm verrast hoe mooi de lichtjesintocht in Kaatsheuvel was. Het was spectaculair hoe de SkiPieten in de vliegende skigondel hoog boven de mensen zweefde en onverwachte capriolen uithaalde.

Zaterdagmiddag Pietenspellen voor de kinderen

Heel veel kinderen willen als ze groot zijn als échte Piet benoemd worden. Maar dat is niet zo gemakkelijk. Voor de Pieten is het vaak improviseren en hard werken om de pakjes en cadeautjes op tijd bij de lieve kinderen af te leveren. Tijdens de intocht moeten ze ook lenig en behendig zijn. Daarom kunnen de kinderen zaterdagmiddag in Centrum Kaatsheuvel vast oefenen om ooit een échte Piet te worden. Bij de Etos, Bruna, Sport&Slank, Chez Pierre en L’Esprit du Coeur dagen ervaren Pieten de kinderen uit om met behendigheidsspelletjes te laten zien wat ze kunnen.

Starten en eindigen in de Hoofdpoort

In de Hoofdpoort kunnen de kinderen met hun ouders of begeleiders Sinterklaas en Piet begroeten. Er is dan ook nog wel even tijd om een mooie foto maken. Ze krijgen een kaart mee met de Pietenspellen er op. Deze kaart is óók een diploma! Als ze alle behendigheidsspelletjes gedaan hebben, kunnen ze hun Pietenspellenkaart / diploma door Sinterklaas officieel laten ondertekenen.

De kinderen met ouders of begeleiders kunnen zich tussen 12.30 – 13.30 uur melden in de Hoofdpoort bij Sint en de HoofdPiet. Daarna kunnen ze naar de spelletjesplaatsen toe. Ze moeten wel vóór 14.30 uur terug te zijn, want Sinterklaas moet daarna nog ergens anders naar toe.

De spelletjes mogen in willekeurige volgorde. O ja… ze hoeven zich van te voren niet op te geven. Er is plaats voor 250 kinderen en in de praktijk is dat voldoende.

Sinterklaas en zijn Pieten hopen zaterdag a.s. 19 november veel lieve kinderen te zien in het mooie centrum van Kaatsheuvel. Tot dan….!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen