Ik ben Do

Foto:

LOON OP ZAND – Lieve dorpsgenoten, Ik ben Do en ik wil graag wat aan jullie kwijt. Ik zit namelijk niet lekker in m’n vel.

Dat ligt niet aan jullie hoor, al mis ik jullie natuurlijk wel. Maar ik ben in verval. Ik laat jullie in de kou staan omdat mijn verwarming stuk is en mijn douches doen het vaker niet dan wel. M’n dak lekt. Ik ben helaas niet meer zo gastvrij als ik wil zijn. Mijn fut is op, de rek is eruit. Dorpsgenoten, ik doe jullie daarmee te kort. Voor jullie sporters, muzikanten, lezers, scholieren en dorpsquizzers ben ik namelijk de enige plek waar je terecht kunt. Jullie komen nog wel, maar niet meer voor de gezelligheid. Dat snap ik best. Ik heb een make-over nodig, een grote verbouwing. En jullie zien dat ook. Al jaren worden er plannen gemaakt. Ik krijg aandacht in de krant, in Rond de Toren, in ambtelijke stukken. Er wordt over me geschreven en gepraat. Daar ben ik dankbaar voor, jullie zien mij. Het bewijst dat ik hier thuishoor. De plannen waren rond. We zouden starten, na zeven jaar wachten. Maar helaas, de verbouwing wordt plots in de ijskast gezet. Of misschien in de vriezer. Ik weet het niet. Reden: een falende projectstructuur en geldproblemen.

De pauzeknop is ingedrukt. Voor onbepaalde tijd. Misschien wel voorgoed. En na dit nieuws blijft het dorp stil, niemand laat van zich horen. Is het dan prima zo? Ik raak in twijfel, dit verdien ik toch niet? Dit verdienen wij toch niet? Het maakt me verdrietig. Ik wil er bij horen. Ik wil jullie een plek geven om te sporten, te spelen en te genieten. Om boeken te lezen, naar muziek te luisteren en te feesten. Een plek waar we samen kunnen zijn. Ik kan niet wachten tot het zo ver is. En dat bedoel ik letterlijk, want ik loop op mijn laatste benen, ik val om. Er moet nú iets gebeuren. Daarom laat ik me horen. En ik wil jullie vragen je ook te laten horen. Ik kan dit niet alleen, we moeten dit samen doen. Ik wil dat wij samen een nieuwe toekomst opbouwen, voor het te laat is. Help mij, volg mij. Zodat we er weer als vrienden voor elkaar kunnen zijn. Het is tijd voor actie!

Jij, ik, wij. Samen. Nu.
Tot snel in het dorp,
Do de Wetering
Do-de-Wetering.nl 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen