WSV “Waalwijk’82” viert 40-jarig bestaan met jubileum-winter-wandeltocht

Foto: WSV "Waalwijk'82"

WAALWIJK – Het is al weer 40 jaar geleden dat een aantal fanatieke wandelaars hun koppen bij elkaar staken om een wandelvereniging op te richten. De eerste 80 van de Langstraat was toen net achter de rug en ze zochten een mogelijkheid om gezamenlijk te trainen voor de volgende 80 van de Langstraat.

Bij de organisatie van de 80 werd de deelnemerslijst opgevraagd, dat kon toen nog want er was nog geen privacy-regelgeving. Na een informatieavond volgde al snel de oprichtingsvergadering, waarbij zich 18 personen voor het lidmaatschap aanmeldden. Het eerste jaar van het bestaan van de vereniging lag de aandacht op het trainen voor de 80 (en ook de 4-daagse van Nijmegen).

De jaren daarna steeg het ledenaantal en werd gedacht om zelf tochten te organiseren. Als eerste tocht werd de (alom bekende) Halve Zolen Wandeltocht georganiseerd. Enkel jaren later gevolgd door een jaarlijks terugkerende winterserietochten. Later heeft de vereniging de organisatie van de (verloren dreigende) Fellenoordtocht op zich genomen.

Komende zondag 23 oktober wordt ter gelegenheid van het jubileum een jubileum-winterserietocht gehouden. Voor de leden zal het jubileum op 29 oktober op een passende wijze gevierd worden.

Tijdens de wintermaanden (oktober t/m maart) wordt door de wandelsportvereniging een zogenaamde “Winterserie” georganiseerd. Dit houdt in, dat een keer per maand een tocht wordt georganiseerd. Het doel van deze tochten is, om tijdens de wintermaanden, nog een beetje in beweging te blijven en het ritme van wandelen niet kwijt te raken. De routes die gelopen kunnen worden hebben een afstand van 5, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer.
De routes zijn per tocht verschillend.

Starttijden

  • 30 en 25 km.: van 9.00 uur – 10.30 uur
  • 20 en 15 km.: van 9.00 uur – 11.30 uur
  • 5 en 10 km.: van 9.00 uur – 13.30 uur

Deze tocht voert de wandelaars voor het grootste gedeelte door het prachtige natuurmonument “De Loonse en Drunense Duinen”.

Inschrijven op het startbureau welke is gevestigd in Buurthuis “Zanddonk, Willaertpark 2a, Waalwijk. Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Inschrijfgeld € 4,00 (leden wandelbond € 1,00 korting). Pinnen heeft de voorkeur.

Wandelboekjes worden op elke tocht gestempeld en voorzien van een wandelboekplaatje.

Bij de rustposten is een toilet aanwezig.

LET OP:
Op deze rust zijn ALLEEN consumpties verkrijgbaar tegen inlevering van vooraf (bij het startbureau) te verkrijgen consumptiemunten. Betalen met contant geld is op de eigen rustposten NIET mogelijk. Niet gebruikte consumptiemunten kunnen na afloop teruggegeven worden.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen