KLM stoepranden 2022 van start

Impressiefoto stoepranden bij OBS de Start in de Moer van 11-5-2022
Foto: Angelina Klaassen

Vorig jaar is voor de eerste keer gestart met een toernooi stoepranden binnen de gemeente Loon op Zand. Vier lokale winnaars mochten toen naar het NK stoepranden van Jantje Beton. Ook dit jaar is weer besloten om mee te doen en gaan de Beweeg Buro coaches en JerKat Events alle basisscholen af op de woensdagmiddagen.

Sinds 2017 organiseert Jantje Beton het jaarlijks Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Dit is nu uitgegroeid tot een mega event en ook dit jaar gaan er weer in 100 plaatsen in Nederland voorrondes plaatsvinden voor het NK Stoepranden. Beweeg Buro coaches Loon op Zand en JerKat Events zijn in in 2021 in actie gekomen om met deelnemers uit de gemeente Loon op Zand mee te doen met het NK Stoepranden op een zondag in september. Omdat deze organisaties, net als Jantje Beton, kinderen willen aanmoedigen meer te spelen, te bewegen en te ontmoeten, hebben zij gemeente Loon op Zand met de drie dorpen aangemeld en noemen het KLM Stoepranden. De activiteit is voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. En meedoen is gratis. Wie worden er de beste stoepranders binnen de gemeente Loon op Zand?

Wat is stoepranden?

Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Het spel kan gespeeld worden door tieners, jongeren, volwassen en senioren. Hierdoor draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert weer de kansen en mogelijkheden voor samen buitenspelen.

Voorrondes KLM Stoepranden 2022

Van 11 mei tot en met 29 juni geven we kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar de kans om mee te doen met het stoepranden. De voorrondes zijn op woensdagmiddagen op verschillende locaties binnen de gemeente Loon op Zand. En we eindigen met een heuse finale. Winnaars van deze finale mogen naar het NK Stoepranden van Jantje Beton, zodat zij onze gemeente kunnen vertegenwoordigen. Er wordt gewerkt met twee leeftijdsgroepen, 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Van iedere leeftijdsgroep gaan er uiteindelijk 2 naar het NK. De voorrondes zijn na school van 14.00 uur tot 16.00 uur op, behalve bij de Vaert, daar starten we om 14.30 uur tot 16.30 uur.

  • Woensdag 11 mei – OBS de Start – Middelstraat, de Moer
  • Woensdag 18 mei – RKBS de Berk – Anjerstraat, Kaatsheuvel
  • Woensdag 25 mei – RKBS de Vaert – Wilhelminaplein, Kaatsheuvel
  • Woensdag 01 juni – RKBS de Lage Weijkens – Doelen, Loon op Zand
  • Woensdag 08 juni – RKBS de Kinderboom – Maas, Kaatsheuvel
  • Woensdag 15 juni – OBS de Bussel – Paulus Potterplein, Kaatsheuvel
  • Woensdag 22 juni – OBS de Touwladder, Hennie Meijerplein, Kaatsheuvel
  • Woensdag 29 juni – RKBS de Blokkendoos en BS de Vlinderboom, Ecliptica – hier aanmelden

Finale KLM Stoepranden 2022

  • Zaterdag 9 juli – R.K.V.V. Berkdijk, Baan 17, Kaatsheuvel

Aanmelden kan nog steeds via www.jerkat.nl/nk-stoepranden/ . Deelname is gratis, een goed humeur wenselijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen