Nieuwe uitgave Aaw nieuws? in de winkel

Wedstrijdvliegers van Radio Vliegclub Brabant met motorvliegtuigen en zweefvliegtuigen
Foto: Radio Vliegclub Brabant

KAATSHEUVEL – Vanaf zaterdag ligt de nieuwe uitgave van Aaw nieuws?, het tijdschrift van Heemkundekring De Ketsheuvel in de winkel.

In deze editie is weer een interessante mix van “oude” en “oudere” onderwerpen te vinden. Een nadrukkelijke plaats wordt ingenomen door het tweede deel van “Onze jongens” in Nederlands-Indië. In september en oktober 1946 werden duizenden dienstplichtige militairen ingescheept om deel te nemen aan wat later de “eerste politionele actie” zou worden genoemd. Onder hen was ook een groep Kaatsheuvelse jongens. In het artikel lezen we over hun voorbereidingen, de reis en hun aankomst in Nederlands-Indië. Ook is er aandacht voor het thuisfront en de activiteiten die werden ontplooid om de Kaatsheuvelse jongens in “de oost” te ondersteunen.

Verder is er in het blad aandacht voor Radio Vliegclub Brabant die dit jaar 50 jaar bestaat. Door het blad heen zijn (actie) foto’s opgenomen van deze “vliegeniers”. Verder wordt er ingegaan op de geschiedenis van het Ambrosiusgilde, waarbij met name de rol van een van de oprichters, Kaatsheuvelnaar Judocus Couwenberg, wordt belicht. En dan is er nog een interview met Joop Bisselink, oud-wethouder van GemeenteBelangen en oud-voorzitter van Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel. Hij vertelt openhartig over de lokale politiek en het verenigingsleven.

Er wordt in deze Aaw nieuws? ook teruggekeken op de tweekamp om het wereldkampioenschap dammen in 1985 tussen Anatoli Gantwarg en Rob Clerc. De laatste vijf partijen werden in De Efteling gespeeld. Maar ook op de markt en in het gemeentehuis werd gedamd. Een week lang was Kaatsheuvel het middelpunt van de internationale damwereld.

De nieuwe Aaw nieuws? biedt dus weer voor elk wat wils. Het blad is te koop bij Primera en Bruna in Kaatsheuvel en tevens bij de expositie over “Kaatsheuvelse jongens in Nederlands-Indië”, die aanstaande zaterdag en zondag door Heemkundekring De Ketsheuvel in De Gildenbond in Kaatsheuvel wordt georganiseerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen