Verkeersmaatregelen bij kruising Horst-Duinlaan Kaatsheuvel

Op zaterdag 2 april jl. is op de oversteekplaats nog een fietser aangereden. zaterdagmorgen
Foto: FPMB Erik Haverhals

KAATSHEUVEL – Onlangs sloot de gemeente het fietspad af tussen de kruising Horst-Duinlaan en de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel. Dit is één van de ‘korte termijn’-maatregelen om de kruising waar de snelfietsroute F261 de Horst oversteekt veiliger en overzichtelijker te maken. Hiermee verkleint de gemeente het risico op aanrijdingen tussen automobilisten en fietsers. Het college kijkt nu naar vervolgmaatregelen bij de kruising.

Fietsers hebben voorrang op automobilisten als zij op de F261 de Horst oversteken. Op die plek zijn meerdere aanrijdingen geweest. Daarom onderzocht een extern bureau de verkeerssituatie. Vanuit te veel richtingen naderen fietsers het kruispunt, concluderen de onderzoekers. Door de afsluiting van het fietspad is dit aantal al teruggebracht en steken fietsers niet meer vanuit een korte bocht de Horst over. Ook heeft de gemeente op advies banken, een tafel en fietsnieten weggehaald, zodat automobilisten aankomende fietsers beter zien. Verder komen uit het onderzoek te grote snelheidsverschillen tussen fietsers naar voren. En ruim 10 % van de auto’s rijdt te hard bij de kruising.

De maatregelen die op korte termijn mogelijk zijn, heeft de gemeente uitgevoerd. Om de alertheid te stimuleren staan er nu fluorescerend gele attentieborden voor fietsers en attentieborden met knipperlichten voor auto’s. Het college kijkt nu naar de lange termijn-oplossingen die het onderzoek voorstelt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen