VanHalen Tribute Band 5150 & Back in Business in Crossroads!

Van Halen Tribute Band 5150
Foto: Ad Akkermans

KAATSHEUVEL – In Crossroads start de meivakantie van de kinderen op vrijdag 22 April. Een “oranje bal” voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit onze gemeente. Dus trek je oranje outfit maar uit je kast en kom gezellig dansen op onze dansvloer.

Op zaterdag hebben we een band die in een grijs verleden al eens op ons podium heeft gestaan, maar waarvan iedereen die ze toen gezien heeft het er over eens is, deze band overstijgt Van Halen bijna met hun bij sound die zo dicht bij het origineel ligt, dat als je je ogen sluit je je weer in eind jaren 70 waant. Maar we starten deze avond met een band uit ons eigen Loon op Zand.

Back in Business is een band met een stevige live reputatie. Deze 6-mans coverband speelt Pop, Soul, Rock, Nederpop, Rock ’n Roll. Dat wordt gegarandeerd een avond genieten van goldies & oldies van 1965 tot nu!!!

Daarna……Van Halen Tribute Band 5150 – All Hail To The King!

Sinds het uitbrengen van hun eerste album heeft de band Van Halen, zo genoemd naar de broertjes Eddie (gitaar) en Alex (drums) van Halen, aan de top van de internationale classic rock scene gestaan. Ondanks enkele bezettingswisselingen mag de band zich tot op de dag van vandaag in een ongekende populariteit verheugen. Voor Nederlandse fans is het extra interessant om te weten dat de familie Van Halen afkomstig is uit Nijmegen. De beide broers zijn opgegroeid in de Verenigde Staten.

Helaas is Eddie van Halen op 6 oktober 2020 overleden aan keelkanker. Hiermee is tevens een einde gekomen aan de band Van Halen. Onlangs werd Eddie “King Edward” van Halen wederom verkozen tot Beste Rockgitarist Aller Tijden. Gitaristen overal ter wereld raken nog altijd geïnspireerd door Eddie’s unieke sound, riffs en solo’s en willen dan ook zijn gitaarspel en techniek imiteren.

Zo ook de West-Brabantse gitarist Conrad Hultermans; actief in totaal uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde takken van muzikale sport, maar van kinds af aan bewonderaar van “King” Eddie. Zo kwam hij op het idee om deze bewondering op het podium tot uiting te brengen. Conrad vond al snel medestanders in Frank Dries (basgitaar), Stefan Maas (drums) en Stan Verbraak (zang). Van Halen Tribute Band 5150 was geboren.

Van Halen Tribute 5150 is in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen. Het repertoire van 5150 is dan ook voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums. Geen reden dus voor jong en oud om op deze avonden thuis op de bank te blijven zitten.

Kids kom op vrijdag van 19.30 tot 21.30 lekker swingen en de wat oudere jongeren kunnen op zaterdag 23 april genieten van twee fantastische live acts. Kaartjes voor deze avond zijn á € 10,00 te verkrijgen bij Strings & Things , Crossroads en via www.qtickets.nl/crossroads. Op de avond zelf kosten ze €12,00

Dus tot het ziens bij Crossroads, Dreefseweg 80, 5172EA Kaatsheuvel.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen