Verkiezingswinst voor GemeenteBelangen

Foto: GemeenteBelangen

Woensdagavond 16 maart waren alle politiek partijen en belangstellenden bijeen in de theaterzaal van het Klavier om samen de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen te volgen. De uiteindelijke uitslag betekende voor GemeenteBelangen een klinkende overwinning met 33,5% van de stemmen, waardoor we met 7 raadszetels in de nieuwe raad komen.

De inspanningen de afgelopen 4 jaar van de fractie van GemeenteBelangen in de raad en het uitzonderlijke werk van GB wethouder Gerard Bruijniks, zijn door de kiezer gezien en beloond met een extra zevende raadszetel. Dit mandaat van de kiezers betekent dat we ons sterk blijven maken voor de beleidsstandpunten van het verkiezingsprogramma en dan met name de speerpunten op het gebied van zelfstandigheid, het verstevigen van onze ambtelijke organisatie en dienstverlening, de woningenmarkt en de financiële positie van onze gemeente. De komende weken en wellicht maanden gaan we bekijken met welke partij(en) we samen onze gemeente sterker en beter gaan maken, nog steeds onder het motto “Betrokken en Dichtbij”.

Nadat maandag 21 maart de officiële verkiezingsuitslag is vastgesteld kan de informatieperiode beginnen. De informateur of informateurs gaan in gesprek met alle partijen om te bekijken welke mogelijke coalities er gesmeed kunnen worden. Daarna zal GemeenteBelangen als grootste partij de formatie gaan doen op basis van de verkiezingsuitslag en het advies van de informateur(s). De verwachting is dat medio mei/juni er een nieuwe coalitie met bijbehorend college van wethouders aan de raad gepresenteerd kan worden.

Het bestuur, de top 10, de leden en de aanbevelers van GemeenteBelangen danken alle kiezers voor het getoonde vertrouwen en de stemmen die op GemeenteBelangen zijn uitgebracht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen