RKC Waalwijk verliest van AZ in kwartfinale TOTO KNVB Beker

WAALWIJK – Het is RKC Waalwijk niet gelukt om de bekerdroom een vervolg te geven. AZ vervulde hun favorietenrol en keerden met een 0-4 overwinning terug naar Alkmaar. Daarmee ligt RKC uit het bekertoernooi.

Snelle achterstand

Woensdagavond stond in het teken van de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, waarin RKC Waalwijk het opnam tegen AZ. De Alkmaarders wisten al snel op voorsprong te komen, nadat RKC-doelman Issam El Maach de bal niet lekker wegwerkte. Dani de Wit opende daarna de score. Even later, in de negentiende minuut, waren het opnieuw de bezoekers die het doel wisten te vinden. Na een lage voorzet en de vuist van El Maach kwam de bal voor de voeten van Vangelis Pavlidis en die rondde af voor de 0-2. RKC Waalwijk kwam wel tot twee grote mogelijkheden, maar wist in het eerste halfuur verder weinig aan voetballen toe te komen. Uiteindelijk was het dan ook aan de uitploeg om de score uit te breiden. In de 33e minuut legde scheidsrechter Van de Graaf de bal op de stip op aanraden van de VAR. Jesper Karlsson wist deze kans te verzilveren en zette daarmee de stand op 0-3.

Op zoek naar de aansluiting

Na de rust wist de ploeg van Joseph Oosting er meer een wedstrijd van te maken en kwam het regelmatig op de helft van AZ. Ondanks een aantal mooie aanvallen, wist de thuisploeg geen aansluitingstreffer te maken. Echter wist AZ in de zeventigste minuut het net wel nogmaals te vinden. Zakaria Aboukhlal tekent voor de vierde treffer van de Alkmaarders. RKC Waalwijk probeerde het nog wel om een goal te maken, maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-4 nederlaag.

Karakteristieken

Opstelling RKC Waalwijk: El Maach, Bakari, Meulensteen (74′ Adewoye), Nieuwpoort, Touba, Lutonda, Oukili, Bel Hassani (61′ Stokkers), Kuijpers (46′ Van der Venne), Odgaard (74′ Azhil), Daneels (46′ Anita)

Wissels: Van der Venne, Anita, Stokkers, Adewoye, Azhil

Scoreverloop: 8′ | 0-1 De Wit 23′ | 0-2 Pavlidis 33′ | 0-3 Karlsson 71′ | 0-4 Aboukhlal