Bibliotheken beperkt open tijdens harde lockdown

Foto: Merel van Dooren Photography

Tijdens de landelijke lockdown die duurt tot en met 14 januari 2022, is de Bibliotheek geopend. Als essentiële dienstverlening blijven bibliotheken open voor iedereen die boeken wil lenen of die wil komen studeren, werken of lezen. Ook kun je er terecht voor één op één hulp bij digitale zaken, zoals het maken van een afspraak voor een boosterprik. Kijk voor je bezoek wel even naar de actuele openingstijden.

Een plek voor offline ontmoeting, workshops en debat kan ook de Bibliotheek tijdens de lockdown helaas even niet zijn. Online activiteiten gaan door, maar groepsactiviteiten en cursussen in de Bibliotheek zijn tot en met 14 januari geannuleerd. Wel kun je bij de Bibliotheek terecht voor de broodnodige informatie en inspiratie. Ook kun je gebruikmaken van een deel van de werk- en studieplekken. Van tevoren reserveren is hiervoor niet nodig.

Hulp bij regelen overheidszaken

Heb je een vraag over het aanvragen van een DigiD of over het maken van een afspraak voor de boosterprik? Of over andere zaken die je digitaal moet regelen – belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Ook voor voor één op één hulp bij dit soort digitale zaken kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. De speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers helpen je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Loop hiervoor binnen tijdens de aangepaste openingstijden, die je vindt op bibliotheekmb.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen