Maarten van der Weijden zwemt 80.000 euro bij elkaar en gaat in 2023 voor Elfstedentriatlon

Maarten volgde gisteren vanuit het water de geweldige F1 race waar Max wereldkampioen werd
Maarten volgde gisteren vanuit het water de geweldige F1 race waar Max wereldkampioen werd
Foto: Maarten van der Weijden

DOKKUM – Maandagavond maakte Maarten van der Weijden uit Waspik bekend dat hij in 2023 opnieuw geld gaat ophalen voor kankeronderzoek. Hij maakte dit bekend na afloop van vier dagen tegen de stroom in zwemmen, de virtuele Elfstedentocht. Daarbij haalde hij 80.000 euro op voor onderzoek naar de preventie van kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Het streefbedrag was 35.000 euro.

Maarten gaat in juni 2023 voor een Elfstedentriatlon van 600 km (200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen én 200 kilometer lopen). De topzwemmer is al ruim twee jaar aan het trainen. Deze Elfstedentriatlon is dus nog extremer dan de veelgeprezen tocht der tochten die hij in 2019 zwom.

Voor de Elfstedentriatlon nodigt Maarten iedereen uit om met hem mee te zwemmen, te fietsen of te lopen met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden zwom in juni 2019 in 75 uur de tweehonderd kilometer lange Elfstedentocht. In totaal haalde hij met zijn twee Elfstedenzwemtochten al ruim twaalf miljoen euro op voor de Maarten van der Weijden Foundation.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen