Gemeentelijke oorkonde Caecilia-lid Ton van Oss

Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bij een feestelijke bijeenkomst in Bosch en Duin in Udenhout kreeg Ton van Oss vandaag de gemeentelijke oorkonde van de gemeente Loon op Zand uitgereikt.

Locoburgemeester Jan Brekelmans roemde de bas-bariton om zijn 41-jarig lidmaatschap van het herenkoor St. Caecilia. “Dat soort trouw is wat een totale gemeenschap bijeenhoudt, ook in zware tijden.”

“Mensen als Ton van Oss zijn het cement van onze samenleving”, memoreerde Brekelmans, “de parels in ons dorp”. Om mensen als Van Oss te eren trotseert hij graag de gemeentegrens, grapte hij. “Iemand als Ton van Oss verdient dat. Met zijn stem geeft hij diepte aan de muziek, met zijn bijdrage aan het koor geeft hij kleur aan het leven.”

Vervolgens haalde Brekelmans als verrassing de ambtsketen tevoorschijn. “Onze burgemeester heeft speciaal voor deze gelegenheid toestemming gevraagd aan Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg”, lichtte hij toe. “Om extra goed te laten zien hoe bijzonder blij we als gemeente zijn met mensen als Ton van Oss.”

Corona

Eigenlijk zou de 84-jarige Van Oss vorig jaar al in het zonnetje gezet worden. Corona stak toen een stokje voor al te uitgebreide feestelijkheden. Ook nu was de Caecilia-dag omgeven met maatregelen en voorzichtigheid. Het virus maakt koren het leven sowieso lastig. Zoals Van Oss in ‘Rond de Toren’, het blad van de kern Loon op Zand, al uitlegde, is het voor zangers lastiger om samen een mooie klank te maken als ze verder van elkaar af moeten staan. “Dat jullie als koor desondanks door weten te zetten, in het geval van de heer Van Oss al 41 jaar lang, verdient een groot compliment”, vond Brekelmans.

De gemeentelijke oorkonde is een eerbetoon aan mensen die de Loonse samenleving mooier maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen