Derde vaccinatie voor mensen met een ernstige afweerstoornis

Foto: Pixabay

De Gezondheidsraad adviseert om sommige groepen een extra vaccin tegen corona te geven. Het gaat om mensen met een ernstige afweerstoornis (immuungecompromitteerde patiënten).

Vaccinatie tegen COVID-19, het coronavirus, werkt ook bij mensen met een afweerstoornis, maar soms minder goed. Deze mensen zijn erg kwetsbaar. Het is belangrijk voor deze patiënten om zich te laten vaccineren. Zij kunnen namelijk ernstig ziek worden van corona.

Bij sommige patiënten zijn twee vaccinaties onvoldoende. Zij hebben te weinig afweer opgebouwd. Een derde prik kan deze mensen beter beschermen.

Vanaf volgende week kan een kleine groep patiënten via het ziekenhuis een uitnodiging verwachten voor een derde vaccinatie. Welke patiënten dat zijn, staat in de richtlijnen van het RIVM.

Bel niet naar de polikliniek van het ETZ met de vraag of je gevaccineerd mag worden; je krijgt vanzelf een brief waarin je wordt uitgenodigd voor een derde prik. De vaccinaties worden gezet bij een GGD-priklocatie.

Heb je na 15 oktober nog geen brief ontvangen, dan kun je contact opnemen met de polikliniek van het ETZ waar je onder behandeling bent. Een medewerker overlegt dan met je arts of je in aanmerking komt voor een derde prik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen