Twee kanjers van het eerste uur verlaten de Vlinderboom

Foto: De Vlinderboom

Wie kent ze niet, de twee kleuterjuffen die de Vlinderboom in Loon op Zand groot gemaakt hebben?! Anja Mathijssen en José van Vliet, leerkrachten van het eerste uur van het Jenaplanonderwijs in Loon op Zand. Zij genieten sinds kort van hun welverdiende pensioen en daarom wordt er nu (uitgesteld vorig jaar door Corona) officieel stil gestaan bij hun afscheid. Dit gaat gebeuren op vrijdag 2 juli a.s.

Zowel Anja als José zijn echte kleuterjuffen (KLOS-opleiding) en beide hebben ze 40 jaar in het onderwijs gewerkt. Voornamelijk op de Vlinderboom en dat geeft ook wel aan hoe betrokken ze waren (en nog steeds zijn, zij het op afstand) bij het Jenaplanonderwijs.

Anja was al vanaf de oprichting in augustus 1983 betrokken en ook jarenlang actief om de school positief onder de aandacht te brengen in de directe regio. De school kende een mooie groei vanaf de oprichting! De laatste jaren combineerde zij het werk als leerkracht met het geven van Taalimpuls aan kleuters op diverse scholen. Op de Vlinderboom vervulde ze de laatste jaren ook een belangrijke coachende rol voor beginnende onderbouw leerkrachten. Privé houdt Anja zich volop bezig met o.a. koken en gezonde voeding en geniet ze van yoga.

José was – naast haar werk als leerkracht van de Vuurvlinders – altijd erg actief en creatief tijdens het thematisch aankleden van de school. José houdt veel van cultuur en is al jarenlang actief in het amateurtoneel. Met veel verve en originaliteit presenteerde zij o.a. de vieringen op school en tijdens het jaarlijkse schoolkamp was het vaak lachen en genieten om de creaties en acts van José. Zeeland is haar tweede ‘thuis’, daar kan ze nu nog meer gaan genieten!

Samen vormden José en Anja ook jarenlang het hilarische duo Mie & Kee! Tijdens vieringen en voorstellingen kwamen deze ‘twee Tilburgse volks-vrouwen’ hun mening en verhaal vertellen. Ook veel oud-leerlingen en ouders hebben hier nog leuke herinneringen aan!

Tijdens het officiële afscheid op 2 juli zullen alle leerlingen, ouders en team op originele wijze – en Corona-proof – stilstaan bij diverse mooie herinneringen aan vele mooie jaren op de Vlinderboom!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden