Wat gaat het worden vanaf 6 mei?

LOON OP ZAND – In het onderwijs zijn we allemaal in afwachting van nieuw bericht van de overheid: Gaan we weer open vanaf 6 mei en zo ja, hoe dan en onder welke voorwaarden?

Ook ouders en leerlingen zijn reuze benieuwd en daarover zullen we in de eerste week van de meivakantie contact hebben met alle partijen. Inmiddels heeft iedereen er (bijna) vijf weken van thuisonderwijs opzitten. Digitaal begint het al aardig te wennen. Wat gaat er goed en wat nog minder? Volop feedback van leerlingen en ouders en soms ook van opa’s en oma’s die soms de rol van de ouder waarnemen. Qinou, leerling groep 8, vindt opa soms best streng t.a.v. de inhoud van zijn werk, hij gaat liever gewoon naar school… Wij als leerkrachten zijn superblij met zo’n opa die een stukje begeleiding op zich neemt!

Ook via foto’s en filmpjes van leerlingen blijven we op de hoogte van vorderingen en ingezonden werk. “Mogen wij de Engelse opdracht (‘Hoe ervaar je het thuiswerken?’) ook in de vorm van een vlog insturen?” Tuurlijk, alleen maar leuk! En sommige leerlingen worden heel inventief….Voor een rekenopdracht, waarbij ze een zo hoog mogelijk bouwwerk van alleen papier moesten maken, kregen we een foto van gestapelde toiletrollen, goed voor een hoogte van 1710 mm…Hilarisch!

Veel leerlingen geven aan dat het best goed gaat, regelmatig met hulp van ouders of broer/zus, maar dat ze vooral de sociale contacten op school en gezelligheid missen. Heel begrijpelijk! Voor ons leerkrachten blijft het ook vreemd aanvoelen om wel met de lesstof bezig te zijn maar de leerlingen niet in de klas zelf te hebben. Teamvergaderingen op afstand blijken prima en heel efficiënt te verlopen, dat dan weer wel.

Het mooie weer van de afgelopen weken zat mee en gaf extra dimensies aan het thuiswerken. Tekenen met water op terrastegels, lezen in een hangmat, lekker in de tuin bezig met zaadjes planten voor een opdracht van Juf José, je huiswerk maken aan de tuintafel onder een parasol; allerlei leuke foto’s ontvangen we van ouders, mooi om te zien!

Zometeen een welverdiende meivakantie, voor veel ouders thuis wellicht ook een welkome time-out. En nu maar afwachten wat het gaat worden vanaf 6 mei.

De Vlinderboom Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen