Leerplichtambtenaar legt voordeurbezoeken af

Vanaf deze week legt de leerplichtambtenaar voordeurbezoeken af bij leerlingen en ouders die niet bereikbaar zijn voor school. Met deze bezoeken stimuleert de leerplichtambtenaar zowel ouders als leerlingen om contact te onderhouden met school. Ook wil hij ze wijzen op de noodzaak en plicht van het volgen van onderwijs op afstand.

Planning

Aan de scholen is gevraagd om aan de leerplichtambtenaren een overzicht met leerlingen aan te leveren die nu niet deelnemen aan online onderwijs en niet bereikbaar zijn. De leerplichtambtenaar maakt een planning om al deze adressen te bezoeken en koppelt de uitkomsten terug aan de scholen. Indien nodig vragen ze de scholen om aanvullende hulp in te schakelen voor het kind of om een officiële leerplichtmelding te doen via het verzuimloket.

Voorkomen achterstand

“We willen niet dat er een situatie ontstaat dat sommige leerlingen in deze coronatijd een achterstand in onderwijs oplopen. En we willen al helemaal niet dat we kwetsbare kinderen nu niet in het vizier hebben”, zegt wethouder Jan Brekelmans, die eraan toevoegt op dit moment geen signalen te hebben dat het om veel kinderen gaat in Loon op Zand. “Maar we weten natuurlijk niet wat we niet weten. En al zou het inderdaad om slechts enkele gevallen gaan dan willen we die nog kunnen helpen.”

Praktische hulp

“Soms is het geven van praktische hulp voldoende om ook deze kinderen deel te laten nemen aan online onderwijs. Of we komen erachter dat ouders niet genoeg geïnformeerd zijn over de situatie rondom onderwijs voor hun kind.”

Meer informatie

Bent u ouder van een kind dat nu geen online onderwijs volgt? Neem dan contact op met de school van uw kind om navraag te doen of hulp te vragen. Informeer naar de mogelijkheden zodat uw kind niet onherstelbaar achter gaat lopen met zijn of haar schoolwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen