Leerlingen Van Haestrechtcollege uit Kaatsheuvel ontbijten met burgemeester Hanne van Aart

Leerlingen van klas 1a van het Van Haestrechtcollege uit Kaatsheuvel hebben, in kader van het Nationaal Schoolontbijt, woensdagmorgen ontbeten met burgemeester Hanne van Aart en wethouder Jan Brekelmans. Dit jaar mocht het voorgezet onderwijs voor het eerst meedoen aan het burgemeestersontbijt.

Het ontbijt vond plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt, dat zijn 17e editie viert. Deze week ontbijten een half miljoen kinderen gezond en gezellig samen op 2.750 basisscholen en in 250 gemeentehuizen met hun burgemeester. Het thema dit jaar is ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’

Met het burgemeestersontbijt onderstreept Burgemeester Hanne van Aart het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Goed doel

Dit jaar is het goede doel stichting ‘Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust vinden, aandacht krijgen en zich op hun toekomst kunnen richten. De burgemeester doneerde een cheque van € 100,- voor dit goede doel.