Scholieren versieren eigen afvalbakken en ontdoen omgeving van zwerfvuil

Foto: Shoppen in Kaatsheuvel

Op woensdag 30 oktober onthulde wethouder Bruijniks samen met leerlingen van basisschool De Vaert in Kaatsheuvel de door de leerlingen versierde afvalbakken. Met deze actie wil de school aandacht vragen voor een schone buitenruimte. En door het versieren van de afvalbakken rondom de school kunnen de leerlingen ook met trots hun afval in de afvalbak gooien.

Na de onthulling hebben de leerlingen van de Theresiaschool onder begeleiding van leerkrachten, leden van het wijkteam Samenwerkenaandewijk, de omgeving van hun school ontdaan van zwerfvuil, zodat deze schoon de winter in gaat. Voorafgaande aan de actie is door Bas de Gruijter van ContourdeTwern (wijkteam) aan beide scholen een les over zwerfafval gegeven.

Tijdens deze actie werden de leerlingen getrakteerd op een gezonde snack en een rugzakje, verzorgd door lokale ondernemers die het project ook steunen.

Deze actie maakt deel uit van de aanpak die de gemeente momenteel uitvoert voor een schone buitenruimte. Diverse initiatieven zorgen voor meer bewustwording en aandacht voor schoon. De gemeente wil komende jaren door het creëren van bewustwording, het faciliteren van initiatieven en het optimaliseren van onder andere de afvalbakken in de dorpen, bijdragen aan een schone en prettige leefomgeving voor bewoners en bezoekers.

Heeft u vragen, suggesties of wilt u wellicht zelf bijdragen aan een actie? Neem dan contact op met het wijkteam Kaatsheuvel-Oost (René Pagie) of het wijkteam Kaatsheuvel-West (Jacqueline de Bekker)

Bron: Shoppen in Kaatsheuvel